En Sıcak Konular

Günün en dehşet anı

1 Mayıs 2008 13:38 tsi
Göstericiler, bir emniyet müdürünün makam aracına saldırdı.

İzinsiz gösteri yapmak isteyen ve polis müdahalesi ile karşılaşan grup, Harbiye Askeri Müze yakınında yeniden bir araya gelerek, söktükleri kaldırım taşlarını polise fırlattı. Gruptakiler, ayrıca, sapanlar kullanarak küçük çaptaki taşları da polise attı. Bu arada, üst düzey bir emniyet yetkilisinin makam aracı olduğu belirtilen sivil plakalı polis otomobiline, Osmanbey'de göstericiler tarafından taş atılarak ve tekmelenerek hasar verildi.

Beyoğlu İstiklal Caddesi Büyükparmakkapı Sokağı yakınında toplanan başka bir grup, pankart açarak, sloganlar eşliğinde Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Bunun üzerine İstiklal Caddesi girişinde önlem alan polis, boyalı su ve göz yaşartıcı bomba kullanarak gruba müdahale etti. Grup da polise taş ve şişe atarak karşılık verdi. Grup, müdahale sonucu ara sokaklara girerek kaçmaya çalıştı. Polisler de bir süre ara sokaklarda göstericileri kovaladı. Göz yaşartıcı gazdan etkilenen bir kadın fenalık geçirdi. Polis ve vatandaşlar, kadını gazın etkili olduğu bölgeden başka bir yere taşıyarak, ilk müdahaleyi yaptılar. Kadın, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Şişli Harbiye Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen yüzleri maskeli başka bir grup da çeşitli sloganlar attı. Bu kişiler daha sonra kaldırım taşlarını sökerek çevrede önlem alan polislere fırlattı. Çevik kuvvet ekipleri de bunun üzerine panzerle basınçlı su sıkarak, göstericilere müdahale etti. Göstericiler, polisin müdahalesi üzerine ara sokaklara girerek kaçtı.

Öte yandan, Taksim Gezi Parkı yakınında toplanan ve bir siyasi partinin bayraklarını taşıyan grup, çeşitli sloganlar atarak, meydandaki Cumhuriyet Anıtı önüne kadar yürümek istedi. Göstericiler, olay yerine gelen çevik kuvvet ekiplerince engellendi. Grup, bunun üzerine geri dönerek Şişli yönüne doğru dağıldı.

Bu grubun ayrılmasından kısa süre sonra aynı parkın yakınına gelerek Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen küçük bir gruptaki bazı kişiler de polislerce gözaltına alındı.

samanyolu haber



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,227 µs