En Sıcak Konular

MHP'den Bakan Şahin'e suç duyurusu!

1 Mayıs 2008 13:42 tsi
MHP, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’i “provokatörlük” yapmakla suçladı ve suç duyurusunda bulundu.

MHP, Meclis Genel Kurul'da muhalefeti suçlayarak “bazı arkadaşlarınız vatana ihanet ediyorsunuz dercesine öyle ifadelerde bulunuyorlar ki bu lafları ciddiye alan gençler olur, gelir eylemde bulunursa bunun sorumlusu kim olacak” diyen Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'i “provokatörlük” yapmakla suçladı ve suç duyurusunda bulundu. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, bakanın bu sözlerle bazılarını suç teşvik ettiğini ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” suçunu düzenleyen TCK'nın 216'ncı maddesine göre suç işlediğini savundu. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise Bakan Şahin'in sözleriyle “siyasi bir komplo ve tezgahın planlayıcısı” olduğunu itiraf ettiğini savunarak “Sayın bakanı bildiği bir şey varsa mahkeme önünde hesap vermeye çağırıyoruz” dedi.
MHP Grup Başkanvekilleri Şandır ve Vural Meclis'te düzenledikleri ortak basın toplantısıyla, Adalet Bakanı Şahin'e sert suçlamalarda bulundular. Şandır, Adalet Bakanı Şahin'in, Meclis Genel Kurulu'nda 301'le ilgili görüşmelerde, muhalefet milletvekillerinin yaptığı konuşmaları kast ederek 'vatana ihanet ediyorsunuz dercesine öyle ifadelerde bulunuyorlar ki bakın, bu lafları tabandan ciddiye alan gençler olur, sonra gelir böyle bir eylemde bulunursa sorumlusu kim olacak?” dediğini hatırlattı. Bakan Şahin'i “Provokatörlük yapmakla ve bazılarını suça teşvik etmekle” suçlayan “Sayın Bakan'ı sözlerinden dolayı kınıyoruz. AKP'yi Meclis'e saygılı olmaya çağırıyoruz” dedi. Şandır, “Adalet Bakanı, Adapazarı'nda bir siyasi partinin düzenlediği toplantıyı basmaya çalışan halkın, bu tür konuşmalardan etkilenerek benzeri eylemleri başka yerlerde de yapacaklarını ve bu tür eylemlerden TBMM'ndeki muhalefet partilerini ve milletvekillerinin sorumlu olacağını iddia ederek TBMM ve milletvekillerine hakaret etmiş ve suça teşvik ve provokatörlük yapmıştır. Bu sözleri bir Adalet Bakanı'nın söylemesi talihsizlikten de öte suçüstü yakalanma halidir ve bu durumun çok tehlikeli gelişmelere sebep olacağı endişesi içindeyiz” diye konuştu.

“ADAPAZARI'NDAKİ OLAYLARDA SUÇLU BAKAN VE HÜKÜMETTİR”-

Şandır, anayasaya göre, Bakan'ın Adapazarı ve benzeri olaylardan, siyasi cinayetlerden ve yasaya uygun biçimde cezayı soruşturma yapılmasından birinci derecede sorumlu olduğunu savunarak şunları söyledi:
“Sayın Bakan'ın sözleri, mensubu olduğu hükümetin iş başında olduğu dönemde, yaşanan bazı 'malum olaylarda', güvenlik güçlerinin kadrolaşma ve particilik yapılması sonucunda içine düşürüldüğü durumdan kaynaklanan ve kamuoyunda açıkça 'güvenlik birimlerinin ihmali olduğu' düşünülen sonuçlardan dolayı sorumlu bakan olarak suçüstü yakalanmanın yarattığı panik ve telaş halinde söylenmiş sözlerdir. Sayın Bakan, TCK'nin 301'nci maddesindeki değişiklik teklifi görüşmelerinde, genel kurul'da sarf ettiği sözlerle bazı gençleri suç işlemeye teşvik anlamına gelecek beyanda bulunmuş ve suç işlemiştir.”
Şandır, Bakan Şahin'in, söylediği sözlerle, TCK'nın 39/2-a maddesinde lazılı 'suç işlemeye teşvik etmek' ve TCK'nın 216'ncı maddesinde yer alan 'halkı kin ve düşmanlığı tahrik veya aşağılama' ile TCK'nın 288'nci maddesindeki 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçunu işlediğini savunarak Bakan Şahin hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

“BİLDİĞİ VARSA MAHKEMEDE HESAP VERSİN”-

MHP Grup Başkanvekili Vural da, Bakan Şahin'i “siyasi bir komplo ve tezgahın planlayıcı” olmakla suçladı. Bakan Şahin'in, milletvekillerinin eleştirileri ile hukuk dışı eylemler arasında bir illiyet bağı kurduğunu belirten Vural, Bakan'ın suç işlemeyi teşvik ve tahrik ettiğini savundu. Bakan Şahin'in aynı zamanda iftira suçu işlediğini ve siyasi rant elde etme peşine düştüğünü kaydeden Vural, “Sayın Bakanı bildiği bir şey varsa mahkeme önünde hesap vermeye davet ediyoruz.” Dedi. Bakan Şahin'i “acizlikle” suçlayan Vural, Adapazarı'nda yaşanan olaylarla ilgili de suçluları bulmaya çağırdı.

“MHP OLARAK 301'İ YOK SAYIYORUZ”-

Şandır, basın toplantısında gazetecilerin soruları üzerine 301'li ilgili çıkarılan kanunu yok saydıklarını belirtirken “yok saydığımız, ayağımızın altına aldığımız bu kanuna, amacına, anlamına, sahiplerine sonuna kadar muhalefet edeceğiz. İktidara geldiğimizde de kanunun eski haline dönmesini sağlayacağız.” dedi. Oktay Vural ise 301'i Anayasa Mahkemesi gündemine taşımak üzere CHP'yle görüşeceklerini bildirdi.

aktifhaber
 



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,675 µs