En Sıcak Konular

1 Mayıs gerginliği Meclis'e de sıçradı!

1 Mayıs 2008 13:28 tsi
1 Mayıs gerginliği Meclis'deki komisyon çalışmalarına da damgasını vurdu.

Komisyonların gündemlerini eleştiren CHP'li milletvekilleri, AKP'lilere, “Bugünü özellikle seçtiniz. Bir taraftan 1 Mayıs dışarıda gergin geçerken, bizim meydanlarda olmamız gerekirken, buraya kilitlendik. Çünkü burada da çok önemli, Türkiye’nin geleceğini çok yakından ilgilendiren, Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği yasaları gündeme almışsınız. Aklımız dışarıda, konsantre olamıyoruz” diyerek tepki gösterdiler. CHP’liler, komisyon çalışmalarının ertelenmesini isterken, AKP’liler ise devam konusunda ısrar ediyorlar.

Meclis ihtisas ve araştırma komisyonları yoğun bir gündemle toplandı. CHP, bir taraftan komisyon çalışmalarına katılırken, bir taraftan da AKP iktidarını, 1 Mayıs'ta Meclis’te tüm komisyonları çalıştırmakla eleştirdi.

Sağlık ve Çalışma Komisyonu, Adalet Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Milli Eğitim Komisyonu, AB Uyum Komisyonu ve KİT Komisyonu ile Uyuşturucu ve Uyuşturucu Kaçakçılığını Araştırma ve Zeytin Yağını Araştırma komisyonları toplandı. Önemli yasa tasarı ve tekliflerinin görüşüldüğü komisyonlara DTP’li üyeler, 1 Mayıs kutlamalarına katıldıkları için gelmediler. MHP’nin ise komisyon çalışmalarına çok az sayıda üye ile katıldıkları gözlendi. CHP’li üyeler ise önemli yasa teklif ve tasarılarının görüşüldüğü komisyonlara ağırlıklı olarak katılmayı tercih etti.

ADALET KOMİSYONU

Saat 10.00’da toplanan Adalet Komisyonu’nda, daha önce Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen, “Yabancılara mülk satışını” öngören Tabu Kanunu görüşülüyor. CHP’li üyeler, komisyonun bugünkü çalışmalarının ertelenmesini ve 1 Mayıs kutlamaları için Meclis dışında olmak istediklerini bildirdiler. Ancak, AKP’li Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya ile Bayındırlık Bakanı Faik Özak bu talebi reddetti.

CHP’li Halil Ünlütepe, Rahmi Aygün ve Ali Rıza Göktürk, “Aklımız dışarıda. Buraya konsantre olamıyoruz. Ancak, burada ki tasarıda çok önemli. Bu bizim sorumluluğumuz. Bugünü özellikle seçtiniz” şeklinde tepki göstererek, komisyon çalışmalarının başka bir gün yapılmasını istediler. Ancak, muhalefetin bu talebi AKP’li Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya tarafından kabul edilmedi. Bu arada 1 Mayıs tartışmalarının yaşandığı komisyonda, tasarı AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi.

SAĞLIK VE ÇALIŞMA KOMİSYONU ERTELENDİ

Sağlık ve Çalışma Komisyonu’nda ise hükümetin acilen çıkarılmasını istediği “İstihdam Paketi” kanun tasarısı görüşülüyor. Komisyona damgasını “1 Mayıs” tartışmaları vurdu. CHP’li üyeler burada da AKP iktidarına sert tepki göstererek, komisyonunun gündemine önemli bir günde önemli bir tasarıyı almasını eleştirdi. Komisyon muhalefetten gelen sert tepkiler üzerine çalışmalarını yarına erteledi.

PLAN BÜTÇE KOMİSYONU

Muhalefet partilerinden fazla bir katılım olmadığı gözlenen Plan ve Bütçe Komisyonu çalışmalarına devam etti.

Muhalefet partilerinin tüm eleştiri ve itirazlarına rağmen, Milli Eğitim Komisyonu, AB Uyum Komisyonu, KİT Komisyonu, Uyuşturucu ve Uyuşturucu Kaçakçılığını Araştırma ile Zeytin Yağını Araştırma komisyonu çalışmalarına devam etti.

hurriyet



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,129 µs