-Galeri | " /> -Galeri | "/>

En Sıcak Konular

İstanbul'da şiddetli çatışmalar -Galeri

1 Mayıs 2008 12:59 tsi
İstanbul'da şiddetli çatışmalar -Galeri 1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutlamak amacıyla Şişli ve Beyoğlu'nun çeşitli bölgelerinde toplanmaya çalışan gruplara polis çatışmaya girdi. İşte fotoğraflar..

1 Mayıs'ı kutlamak amacıyla Taksim Meydanı'na yürüyüş başlatmayı planlayan ve dün geceden itibaren Şişli'de genel merkezin önünde toplanan DİSK üyelerine sabah 06:30 saatlerinde polislerce müdahale edildi.


Şişli Abide-i Hürriyet Caddesi Nakiye Ergül Sokak'ta bulunan DİSK Genel Merkezi önünde toplanarak sloganlar atan grup, dağılmaları yolunda güvenlik kuvvetlerince uyarıldı. Bu uyarının dikkate alınmaması üzerine saat 08.30 sıralarında panzerden kırmızı renkli su sıkan ve biber gazı kullanan polislerce müdahalede bulunuldu.


Bunun üzerine bazı kişiler DİSK Genel Merkezi'ne girerken, grubun büyük çoğunluğu ara sokaklara girerek dağıldı.

DİSK Genel Merkezi'nin içinde toplanan yaklaşık 2000 kişi zaman zaman dışarı çıkmak için sokağa çıktıklarında polisin müdahalesi ile karşılaşıyor. Daha sonra tekrar dağılıyorlar. DİSK üyelerine sabah saatlerinden itibaren polis tarafından 3 kez müdahele edildi.

AGOS GAZETESİ ÖNÜNDE MÜDAHALE

 

Şişli'de AGOS gazetesi önünde toplanan bağımsız bir gruba polis müdahale etti. Grup slogan atarak yürümek isterken polis biber gazı sıkarak grubu dağıttı.

 

CHP'LİLERE POLİS TAZYİKLİ SU İLE MÜDAHALE ETTİ

Mecidiyeköy'de toplanıp Taksim'e doğru yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. CHP Üsküdar ilçe teşkilatına üye yaklaşık 100 kişilik grup polis engeline takıldı. Dağılmamakta direnen gruba polis tarafından yapılan uyarıının ardından tazyikli su sıkılarak ve biber gazı ile müdahale edildi.

 

Mecidiyeköy'de toplanan CHP'liler Taksim Meydanı'na doğru yürümek istedi. Şişli istikamatenden gelen bazı gruplarla da birleşen göstericiler hükümet aleyhinde slogan atmaya başladı. Grup, önüne çıkan çevik kuvvet ekipleri yapılanın kanuna göre suç oludğu uyarısında bulunmasına rağmen slogan atmaya devam etti. Dağılmamakta direnen gruba polis kırmızı renkli tazyikli su sıktı. Kaçışmakta olan gruba daha sonra biber gazı ile de müdahale edildi.

TAZYİKLİ SUDAN BASIN MENSUPLARIDA NASİPLERİNİ ALDI

Polis ekiplerinin 1 Mayıs kutlaması için Taksim Meydanı'na yürümek isteyen ve ellerinde CHP bayrakları bulunan gruba müdahalesi sırasında bazı basın mensupları da yere düştü. Halasgazi Caddesi'nden Taksim istikametine yürüyen grubun önü polis ekipleri tarafından kesildi. Yürümekte ısrar eden gruba polis tazyikli su sıkarak müdahale etti. Müdahale sırasında bazı basın mensupları da yere düştü. Göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı.

 

DSP DE DİSK'İN YÜRÜYÜŞÜNE KATILDI

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve parti yönetimi DİSK'le birlikte 1 Mayıs İşçi Bayramı için Taksim yürüyüşüne katıldı. Hükümet'in 1 Mayıs için aldığı önlemleri eleştiren ve bunların güvenlik önlemi olmaktan çok 1 Mayıs özgürlerini engellemeye dönüştüğünü belirten Sezer, DİSK ile yürüyüşü tercih etti. Sezer'in yanında DSP Genel Sekreteri Masum Türker, DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit, Genel Başkan Yardımcısı Osman Kılıç, Genel Sekreter Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, İstanbul Milletvekili ve İnsan Hakları Komisyonu üyesi Ayşe Jale Ağırbaş, İstanbul İl Başkanı Mustafa Aslan ve DSP İstanbul İl Örgütü yer aldı

 


 

http://www.iyibilgi.com/images/haber/23318.jpg

 


 

 


 



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,839 µs