En Sıcak Konular

Eyleme destek veren siyasi partiler

1 Mayıs 2008 11:22 tsi
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer DİSK’le birlikte 1 Mayıs Taksim yürüyüşüne katıldı. CHP’li bazı milletvekillerinin bulunduğu DİSK binasına, ÖDP’li Genel Başkanı Ufuk Uras da geldi.

CHP milletvekilleri DİSK'e gidip destek verdi 
 
DİSK önünde bekleyen gruba dördüncü kez müdahale edildi. Tazyikli su ve biber gazı sıkılan grup polis tarafından dağıldı. Kaçan göstericileri polis ara sokaklarda takip etti. Sıkılan biber gazından göstericilerin yanısıra kameramanlar da olumsuz etkilendi. 
 
Müdahalelerden kaçan bazı göstericiler DİSK Genel Merkezi'ne sığındı. İçerideki görüntü ise tam bir keşmekeşi andırıyor. Kutlamalar için hazırlanan bayraklar ve pankartlar hazırda tutulurken polisin sürekli yaptığı müdahalelerden kaçan göstericiler de içeriye sığınıyor. Sıkılan tazyikli sularla sırılsıklam olan göstericiler DİSK içerisinde bekliyor. CHP miletvekilleri de DİSK'e gelerek Süleyman Çelebi'ye destek ziyaretinde bulundu. Süleyman Çelebi başkanlığındaki sendikalıların toplu halde Taksim'e yürüyecekleri öğrenildi.

Zeki Sezer, DİSK yürüyüşünde

Hükümet’in 1 Mayıs için aldığı önlemleri eleştiren ve bunların güvenlik önlemi olmaktan çok 1 Mayıs özgürlerini engellemeye dönüştüğünü belirten Sezer, DİSK ile yürüyüşü tercih etti.

Sezer’in yanında DSP Genel Sekreteri Masum Türker, DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit, Genel Başkan Yardımcısı Osman Kılıç, Genel Sekreter Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, İstanbul Milletvekili ve İnsan Hakları Komisyonu üyesi Ayşe Jale Ağırbaş, İstanbul İl Başkanı Mustafa Aslan ve DSP İstanbul İl Örgütü yer aldı.

'Emekçilere çiçek uzatın, gaz bombası atmayın'

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, beraberindekilerle birlikte Şişli’de bulunan ve sabahın erken saatlerinden bu yana polis müdahalesinin yapıldığı DİSK’in binasına geldi.

DİSK, KESK ve Türk-İş’in çağrısıyla bugün tek kortejden Taksim’e yürüyecek olan grupların buluşma noktası olan Şişli’deki DİSK binası polis ablukası altında. Çok sayıda kişinin olduğu DİSK binası önünde toplananlara sabahın erken saatlerinden itibaren çevik kuvvet ekipleri tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale ediyor. Bina önünde toplanmalar oluyor. Toplanan gruplara polis müdahale ederek dağıtıyor. Polisin en son müdahalesinde DİSK binasının girişine de gaz bombası atıldı.l

CHP’li bazı milletvekillerinin bulunduğu DİSK binasına, ÖDP’li Genel Başkanı Ufuk Uras’ta geldi.

Uras, girişte gazetecilerin sorusu üzerine, bir kere daha hükümetin demokrasi sınavında sınıfta kaldığını ve yüzüne gözüne bulaştırdığını söyledi. Uras, 1 Mayıs’ın bütün dünyada küresel bayram olarak kutlandığına dikkat çekerek, “Gün orantılı güç kullanma günü değil, aklımızı kullanma günü. Emekçilere çiçek, el uzatılması gerek gaz bombası değil, karşınızdaki düşmanınız değil, düşman gibi davranıyorlar. Emekçilerden nefret ediyorlar. Bu gösterdikleri enerjiyi sosyal devlet için gösterilseydi insancı bir yaşama kavuşurduk” diye konuştu.

Uras, bugün 1 Mayıs’ı kutlamak için Taksim’e yürüyeceklerini ve bunun kalabalık bir şekilde yapılacağını kaydetti.

Bu arada CHP’li milletvekilleri ile Uras, DİSK ve diğer sendika yöneticileriyle görüşmelerini sürdürüyor.

haber7



Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,654 µs