En Sıcak Konular

Şişli Etfal'de gaz bombası patladı

1 Mayıs 2008 11:00 tsi
Şişli Etfal Hastanesi'nde bir polis memuru elinden gaz bombasını düşürdü. Hastanenin bahçesine de gazbombalarının atıldığı bildirildi.

Şişli Etfal Hastanesi'ne gaz bombası atıldı. Bir polis memuru hastane içinde elinden gaz bombasını düşürdü. Hastaneye kaldırılan bazı hastaların yeniden fenalaştığı öğrenildi. Daha sonra hastanenin bahçesine başka gaz bombalarının da atıldığı bildirildi. Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Üyesi Ali Çerkezoğlu, hastaneye kaldırılan yaralıların durumunun ağır olmadığını söyleyerek, "Burası şimdi toz duman içinde. Bunlar bir an önce durdurulsun" dedi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
Sendikaların 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayacaklarını açıklamalarının ardından polis bugün sabahın erken saatlerinden itibaren geniş güvenlik önlemleri aldı. DİSK'in Şişli'deki genel merkez binası adeta ablukaya alındı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren sendika üyeleri de bölgeye gelmeye başladı. Kalabalığın Taksim'e yürümek istemesiyle birlikte olaylar çıktı ve polis müdahahale ederek kalabalığı dağıttı. Ara sokaklara dağılan göstericiler değişik bölgelerde toplanmaya devam ediyor.

TAZYİKLİ SU İLE MÜDAHALE EDİLİYOR
Polis yürüyüş yapmak isteyen gruplara tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz sıkarak müdahale ediyor.
Taksim'e yürümek isteyen gruplar polisin müdahalesiyle karşılaşıyor. Şişli, Mecidiyeköy, Okmeydanı tarafında toplanan gruplar kaldırım taşlarını sökmeye başladı. Çoğunluğunu 18 yaşından küçüklerin oluşturduğu grupların, yüzleri maskeli liderler tarafından yönlendirildiği gözlemleniyor. Okmeydanı SSK Hastanesi'nin önünde içinde bulundukları otobüsten inen 30 kişilik grup kaldırım taşlarını sökerek slogan attı.

AMBULANSI ENGELLEYEN CHP'LİLERE POLİS MÜDAHALE ETTİ
Polisin Halaskargazi Caddesi üzerinde su sıkarak dağıttığı CHP'li grup Şişli Etfal Hastanesi girişindeki sokakta toplandı. Bu sırada hastaneye gelen ambulansın geçişini engelleyen grup sloganlar attı. Bu durum karşısında polis gruba tekrar müdahale etti. Bu sırada hastaneye gelmekte olan bir ambulans CHP'lilerin engeline takıldı. ambulansın geçişini engelleyen ve slogan atan gruba polis tekrar müdahale etti. Burada yeniden biber gazı kullanılınca hastene bahçesindeki hasta yakınları polise tepki gösterdi. Bir vatandaşın üzerine de biber gazı atıldığı görüldü. Eylemci grup ise ara sokaklara kaçarak dağıldı.

8 SUTUN
 



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,147 µs