En Sıcak Konular

Türkel: Bu yürüyüşe artık hiçbir engel çıkarılmasın

30 Nisan 2008 22:11 tsi
Türk-İş, 1 Mayıs yürüyüşlerinin, Taksim'de çiçeklerin bırakılması ve açıklamaların yapılmasının ardından sona ereceğini belirtti.

Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel, 1 Mayıs yürüyüşlerinin, Taksim'de çiçeklerin bırakılması ve açıklamaların yapılmasının ardından sona ereceğini belirterek, "Yapmak istediğimiz bu yürüyüşe artık hiçbir engel çıkarılmasın. Çünkü artık bundan vazgeçmeyiz" dedi.

1 Mayıs'ının bayram olarak kutlanması ve resmi tatil olması için devletin her kademesine başvurularını yaptıklarını ve devletin her kademesinden anlayış beklediklerini anlatan Türkel, "Ancak üzülerek ifade etmek istiyoruz ki bu anlayışı göstermedikleri gibi devletin kademeleri ve siyasi iktidar, tam tersi devletin ceberut yüzünü göstermek için olabildiğince sert ve bizi kırıcı açıklamalar yaptılar" şeklinde konuştu.

Türkel, yarın için Taksim'de alınan önlemlere de işaret ederek, "Okullar tatil ediliyor, güvenlik güçlerine takviyeler yapılıyor ve olağanüstü hal ilan edecek kadar da her türlü tedbirde aşırıya kaçılıyor. Türkiye ve İstanbul halkı adeta korku tüneli içerisine zorla hapsedilmiş durumdalar" diye konuştu.Türkel, şunları söyledi:

"Şu andan itibaren başta Sayın Vali olmak üzere, İçişleri Bakanı ve devletin her kademesindeki erkanına bundan sonra olabilecek her türlü sorumluluğu bırakıyoruz. Biz, elimizden gelen fedakarlığı ve gayreti göstermek suretiyle miting anlayışından da vazgeçerek yürüyüşü yapmamızı ve Taksim'e çiçeklerimizi bırakmak için yürümek istediğimizi ilan ediyoruz. Bundan sonra birisinin burnunun kanamasının sorumluluğunu devletin ilgili erkanlarına bırakıyoruz, kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

Türkel, bir soru üzerine, Kaymakamlıktan almış oldukları izinlere göre, Taksim'de çelenk koyma ve çiçek bırakmayla ilgili bir engelin bulunmadığını, ayrıca burada bir basın açıklaması yapmanın koşullarının da var olduğunu belirterek, İstanbul Valiliğine de gerekli duyuru ve başvuruların savcılıklar aracılığıyla kendileri tarafından yapıldığını söyledi.

Bu arada, 3 konfederasyonun üyelerinin, Şişli Camisi önünde toplanarak, saat 11.00'de Taksim'e doğru yürüyüşe geçeceği öğrenildi.

Yürüyüşün, saat 13.00'te Taksim'de sonlanması, burada anıta çelenk, karanfiller bırakılması ve basın açıklaması yapılmasının ardından etkinliğin bitirilmesinin planlandığı kaydedildi.

dunyabulteni



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,562 µs