En Sıcak Konular

Vatan'ın satışında büyük şüphe

30 Nisan 2008 17:33 tsi
Vatan'ın satışında büyük şüphe
Doğan Gazetecilik'in Vatan gazetesinin 68 milyon YTL zararını üstlenerek satın alması sonrası SPK'dan onay çıkmayabilir.

SPK, küçük yatırımcının zarara uğrayıp uğramadığını tespit için inceleme başlattı.

Borsadaki Doğan Gazetecilik'in, Rekabet Kurulu'nun 'Batık' dediği ve 68 milyon YTL zararı bulunan VATAN'ı, üzerine 18 milyon $ daha ödeyerek alması yatırımcıların şikayetlerine neden oldu. SPK Doğan Gazetecilik'e 'VATAN'ın değerini yeniden tespit et' dedi

Star gazetesinin haberine göre, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan Vatan Gazetesi'nin Milliyet gazetelesini de de bünyesinde bulunduran Doğan Gazetecilik'e satışıyla ilgili inceleme başlattı. Satış işleminden küçük yatırımcının zarara uğratılacağına yönelik gelen şikayetler üzerine harekete geçen SPK, Vatan Gazetesi'nin 'değer tespitinin' yeniden yapılmasını istedi. SPK'nın, Vatan Gazetesi'nin satışı ile ilgili inceleme başlatmasında kuruma gelen çok sayıdaki şikayet etkili oldu.

'ŞARTLI' ONAY ÇIKMIŞTI

Rekabet Kurulu'nun 'şartlı onayı' ile birlikte harekete geçen küçük yatırımcılar, SPK'ya gönderdikleri şikayet mektuplarında, satışın gerçekleşmesi halinde zarara uğrayacaklarını belirterek, satış işleminin SPK tarafından incelenmesi istendi. Gelen şikayetleri değerlendiren SPK, Vatan Gazetesi'nin, halka açık olan Doğan Gazetecilik tarafından satın alınmasıyla ilgili, inceleme başlatma kararı aldı. İnceleme kararının alınmasında, Vatan Gazetesi'nin, borçları ile ilgili tartışmalar da rol oynadı. SPK, Vatan Gazetesi'nin zararı ile ilgili tartışmalara son vermek amacıyla, gazetenin gerçek değerinin yeniden belirlenmesini istedi ve bu çerçevede, bağımsız bir şirket görevlendirdi.

SPK, Vatan Gazetesi'nin Doğan Gazetecilik'e satışı konusunda karar vermek için değer tespit raporunu bekliyor. Raporun SPK'ya teslim edilmesinin ardından, rapor işleme alınacak ve yapılacak değerlendirmenin ardından, sonuçlar kurula sunulacak. Kurul ise satış konusunda elde edilen bilgi ve bulgular doğrultusunda, yaptırım uygulanıp uygulanmamasını kararlaştıracak. SPK yetkilileri bu konuda, Sermaye Piyasaları Kanunu'ndan gelen birçok yaptırım yetkilerinin bulunduğunu bildirdiler.

ZARAR TARTIŞMA KONUSU OLMUŞTU

Vatan Gazetesi'nin, Doğan Gazetecilik'e satışı tartışma konusu olmuştu. Rekabet Kurulu'nun, gazetenin satışına 'iki yıl içinde satılma' şartıyla izin vermesinin ardından gündeme gelen tartışmalarda, zararda olan gazetenin halka açık bir şirket tarafından satın alınmasıyla küçük yatırımcının zarara uğrayacağı öne sürülmüştü.

Yine Rekabet Kurulu uzmanlarının yaptığı incelemelerde Vatan Gazetesi'ni 53.4 milyon YTL geçmiş, 14.7 milyon YTL de dönem zararı olmak üzere toplam 68 milyon YTL zararla Doğan Gazetecilik'e devredileceği saptanmıştı. Gazetenin yüzde 40'lık hissesi 18 milyon dolar bedelle Doğan Gazetecilik tarafından satın alınmıştı.

samanyolu



Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,131 µs