En Sıcak Konular

Teslim olan PKK'lıdan ürküten itiraflar

30 Nisan 2008 16:54 tsi
Teslim olan PKK'lıdan ürküten itiraflar
11 yıl terör örgütü PKK'da faaliyetlerde bulunduktan teslim olan elebaşlarından Cemil Bayık'ın yakın koruması 'Delil' kod adlı İ.K. itiraflarda bulundu.

Almanya'dan siyasi sığınma hakkı elde ettikten sonra 11 yıl önce PKK'ya katılan ve bir süre önce ailesiyle yaptığı telefon görüşmesi sonucu ikna edilerek Şanlıurfa’nın Bozova İlçesi'nde güvenlik güçlerine teslim olan 28 yaşındaki İ.K hakkında 'yasadışı örgüt üyesi olmak'tan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Almanya, Berlin, Hollanda, Belçika, Gürcistan'ın başkenti Tiflis, Ermenistan'ın Erivan ile Nahçıvan'da örgütün siyasallaşması yönünde faaliyetlerde bulunduktan sonra dağ kadrosuna katılmak için yürüyerek Azerbaycan'a, buradan da İran'ın Mako kentine geçen İ.K, ifadesinde önemli itiraflarda bulundu.

'3 KADIN CANLI BOMBA' İDDİASI

PKK'nın Hınere Kampı'nda uzun süre örgütün üst düzey yöneticilerinden Cemil Bayık'ın yakın korumalığını yaptığını belirten İ.K. ifadesinde şunları anlattı:

"Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra Kandil'de kurulan özel kuvvetlerin sabotaj birimine seçildim. Patlayıcı, suikast, sabotaj, operasyon, uzaktan kumandalı telefon, elektronik düzenekleri kapsayan ileri derecede patlayıcı madde tuzaklanması eğitimini aldım. Patlayıcı madde uzmanı olduğum için sabotajcı olarak özel kuvvetlere seçilenlerin eğitiminden sorumlu oldum. Eğitim verdiklerimden halen Hakurk Kampı'nda bulunan Suriyeli 'Jiyan' kod adlı kişinin örgütte olan ağabeyi Ali Afrin Şırnak kırsalında öldürüldü. Bu nedenle ağabeyinin intikamı için Türkiye'ye geçerek canlı bomba eyleminde bulunacak. Ayrıca 'Sarya' ve 'Nujin' kod adlı 2 kadın sabotaj eğitimi aldı ve 3 yıl önce Türkiye'ye giriş yaptılar. İntihar saldırısı şeklinde canlı bomba eylemi yapabilirler. 6 kişilik bir grup sınırdan Türkiye'ye geçti. Yanlarında 5 tane lav silahı var. Kamptan çıkış amaçları ve nereye gidecekleri çok gizli tutuldu. Van'ın Başkale İlçesi'ndeki Koçdağı Jandarma Karakolu yoluna piknik tüp içine yerleştirilmiş oto alarm sistemli 5 kilo C-4 patlayıcı yerleştirdim. Aynı yola daha sonra 120'lik havan mermisini uzaktan kumandalı biçimde yerleştirdim. Geçen yıl Başkale Trafik Denetmele Şubesine yapılan saldırı, halen Kelereş Kampı'nda bulunan Mahir kod adlı teröristin talimatıyla oldu. Bucak aşiretinden olan özel kuvvetlerde eğitim alan Tirej kod adlı kişi, İstanbul Maslak'ta bir satobaj eylemine katıldı. Çektar kod adlı kişi ise, Trabzon'da linç edilmek istenenlerden biridir. Halen Behdinan Kampı'nda ve önümüzdeki süreçte tekrar Karadeniz'e gidecek."

ÖRGÜTÜN ELİNDE 3 TON A-4 VE C-4 VAR

Bölgedeki mazot kaçakçılığı yapanlardan, güvenlik güçlerinin hareketleri ve operasyonlarıyla ilgili bilgi aldıklarını, Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan gibi yöneticilerin ise halen Hınere Kampı'nda bulunduğunu kaydeden İ.K., şöyle devam etti:

"Ben özel kuvvetlerde olduğum için biliyorum, örgütün şu anda Kandil'de elinde Irak'tan satın alınan 3 ton plastik patlayıcı var. Bunun bir kısmını 100'er kilo halinde 20 katır ile Hakurk ve Behdinan kampına taşıdık. Son 1 yılda kamplara yönelik hava saldırıları artınca üstü kapalı uçaksavar mevzileri ile 50 metre derinliğinde sığınaklar kazıldı. Kamplara hava hedeflerine karşı yeşil renkli omuzdan atmalı Sam-7 füzeleri konuldu. Bunun eğitimi Ermenistan'a giden 4 kişi aldı ve döndü. Bunlardan Kamuran kod adlı kişi Şırnak'a gönderildi. Örgüttekiler sınır ötesi bir operasyondan yanadır. Çünkü 'Artık ya biz, ya da Türkiye yenilecek, ne olacaksa olsun' düşüncesi hakimdir. Kandil'e bir Amerikalı askeri yetkili gelerek, Cemil Bayık ile gizli bir görüşme yaptı. DTP'nin gençlik kolları örgüte eleman temin ediyor. Devletten intikam alma hissi örgütte arttı. Bu nedenle yaz boyunca eylemleri tırmandıracaklar. Çünkü bu yılın sonuç alma yılı olacağını söylüyorlardı."

İRANLI KOMUTAN PJAK'A ÇALIŞIYOR

PKK'nın sözde askeri kanadı olan HPG'deki silahlı gücün bir kısmının İran'daki PJAK'a kaydırılacağını öne süren İ.K. daha sonra şunları anlattı:

"İran'ın Candari bölgesindeki PJAK sorumlusu Akif kod, İran'daki Dılezi Karakol Komutanı Rıza adlı kişi ile görüşüyor. İranlı komutan gerek Türkiye, gerekse İran hükümeti tarafından yapılacak olan askeri operasyonları telefonla Akif'e bildiriyor. Son dönemlerde teknik takip ve dinleme sıklaşınca, üslenme noktalarının tespit edilmesi üzerine sıkça kullanılan Troya uydu telefonları örgütün genel talimatıyla toplatıldı. Kandil'de 'Gerilla'nın günlüğü' adlı bir radyo moral amaçlı yayın yapmaya başladı. Şanlıurfalı Agit kod benimle birlikte özel kuvvetlerdeydi, sonra PJAK'a gönderildi. İran ordusuna ait bir helikopterin düşürüldüğü operasyonda ayakları dondu. İran askerlerince yakalandı ve her iki ayağı bilek üzerinden kesildi. Şu anda İran cezaevinde kalıyor. Ben ağabeyimle telefonla görüşüp ikna olunca, İran'dan Van'ın Başkale İlçesi'nden giriş yaparak teslim oldum. Bir an önce Türk adaletine hesap verip aileme kavuşmak istiyorum."

Samanyolu



Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,830 µs