En Sıcak Konular

Fransa Türkiye'yle referandumda ısrarlı

30 Nisan 2008 16:04 tsi
Fransa Türkiye'yle referandumda ısrarlı Fransa'da AB'ye üye olacak ülkelerle ilgili doğrudan referanduma gidilmesi şartını kaldıran anayasa değişikliği oylanacak ama, Cumhurbaşkanı Sarkozy, Türkiye'nin bu değişikliğin dışında tutulmasını istiyor

Oylama sırasında Türkiye'nin üyeliği aleyhine bir değişiklik önergesi sunulacak.


Fransa'da iktidardaki Halk Hareketi Birliği'nin (UMP) sözcüsü Frederic Lefebvre, AB'ye üye olacak ülkelerle ilgili doğrudan referanduma gidilmesi şartını kaldıran anayasa değişikliği oylaması sırasında Türkiye'nin üyeliği aleyhine bir değişiklik önergesi sunulacağını söyledi.


Söz konusu değişiklik önergesi, "coğrafi olarak tamamen Avrupa sınırlarında olmayan bir ülkenin AB üyeliği için referandum şartının değiştirilmemesini" istiyor.


Lefebvre, düzenlediği basın toplantısında, "Sunacağım değişiklik önergesine göre, aday ülkenin başkenti Avrupa'da değilse ve topraklarının büyük bölümü Avrupa sınırı içinde değilse, bu ülkenin üyeliği için Fransa'da doğrudan referanduma gidilecek" dedi.


Değişiklik önergesinin Türkiye'nin üyeliği için hazırlandığını açıkça belirten sözcü, "Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Türkiye'nin üyeliği için referanduma gidilmesini isteyeceğini söyledi. Bizim sunacağımız değişiklik önergesi, sonraki cumhurbaşkanlarının da bu konuda doğrudan referanduma gitmelerini öngörüyor" diye konuştu.


Sarkozy, geçen hafta katıldığı bir televizyon programında, "Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğiyle ilgili karar aşamasında Fransa'da referandum düzenlenmesini isteyeceğini" söylemişti.


Anayasa değişikliğinin yeni üyenin kabulü için referandum seçeneğini tamamen dışlamadığını kaydeden Sarkozy, Türkiye'nin tam üyeliğine karşı olduğunu yineleyerek, "Türkiye'nin üyeliği gündeme geldiğinde referanduma gidilmesini isterim" demişti.


Sarkozy, AB'nin diğer Balkan ülkelerine sorunsuz bir biçimde açılması için referandum şartını kaldırmak istediğini ifade etmişti.

haber 10



Bu haber 369 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,753 µs