En Sıcak Konular

İşte hükümetin son 1 mayıs kararı

30 Nisan 2008 11:30 tsi
İçişleri Bakanı Atalay ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, 1 Mayıs ile ilgili hükümetin nihai kararını açıkladı. Hükümet, Taksim'de kutlama talebini kabul etti mi?

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili hükümetin nihai kararını açıkladı.


İşçi ve işveren ilişkilerinde çatışma anlayışı artık geride kaldı. Söyle döneminden eylem dönemine geçildi. Önümüzdeki hafta çok önemli yasal düzenlemelere imza atacağız.

1980 öncesi bahar bayramı olarak kutlanan 1 Mayıs, 1980 sonrası kaldırılmıştır. Biz bu günü bakanlar kurulu kararı ile Emek ve Dayanışma günü ilan ettik. Emeğin örgütlenmesi demokrasinin vazgeçilmezidir.

Hükümet, Taksim'de kutlama talebini kabul etmedi

Tüm sendikaların 1 Mayıs'ı mülkü idarenin gösterdiği yerde kanunlar çerçevesinde kutlamalarını diliyoruz. Barış ve hoşgörü içerisinde kutlanmasını diliyoruz.

ATALAY'IN AÇIKLAMALARI

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'da 1 Mayıs'ın bir şölen havasında kutlanmasını istediklerini söyledi. Atalay sözlerini şöyle sürdürdü:

Biz bu güne verdiğimiz değeri gösterdik. Amacımız bu anlamlı günü kardeşlik duygularıyla kutlamaktır. İsteğimiz bir şölen havasında geçmesidir. Toplantı ve Gösteri Yürüyüş Kanunu bellidir. kutlamaların hangi alanlarda yapılacağı bellidir. Mesela Ankara'da iki yer var. Sıhhiye ve Tandoğan'dır.

İstanbul'da ise Kazlıçeşme, Çağlayan, Kadıköy Rıhtım, Söğütlüçeşme, Kartal Meyanı... Sendikalarımız eğer bu meydanlarıdan herhangi birini kullanmak isterlerse huzur içinde kutlamalarını yapmasını sağlarız.

Biz olumsuz bir olay yaşanmasını istemiyoruz. 1977 yılından beri Taksim Meydanı gösteri ve yürüyüş yeri olarak belirlenmemiştir. Taksim Meydanı giriş çıkışı çok olan bir yerdir. Güvenlik açısından denetlenmesi zor olan bir yerdir. Büyük bir ticaret merkezi ve turizm merkezidir. Bu açıdan da önemlidir. Bu yönlerden de baktığınmızda burada yürüyüş ve gösterinin uygun olmayacağını düşünüyoruz.

AYRINTILAR GELECEK

HABER 7
 



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,008 µs