En Sıcak Konular

O şimdi asker!

30 Nisan 2008 09:48 tsi
DTP Genel Başkanı Demirtaş, 15 ay askerlik yapacağı Safranbolu’da birliğine teslim edildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde “askerlikten kaçmak için hile yapmak” iddiasıyla 10 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, 5 ay tutuklu kaldığı davada önceki gün tahliye edildi.

Sincan L Tipi Cezaevi’nde tahliye işlemlerinin ardından serbest bırakılacağını bekleyen DTP milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Bengi Yıldız, Sabahat Tuncel, Emine Ayna ve DEP’in eski milletvekili Selim Sadak’a, Demirtaş’ın askeri birliğe teslim edileceği bildirildi.

Cezaevinde jandarma ekiplerine teslim edilen Demirtaş, kendisiyle aynı durumdaki diğer sanıklarla birlikte Abidinpaşa’daki Askerlik Şubesi’ne götürüldü. Askerlik işlemleri yapılan Demirtaş, Yenimahalle’deki İl Jandarma Komutanlığı’na teslim edildi. Demirtaş, daha sonra sivil ekip tarafından özel araçla Safranbolu 125’inci Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı’na götürülerek, teslim edildi.

Acemi eğitimi alacak

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde 125’inci Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda dün askerlik görevine başlayan Demirtaş, 88/2 tertip askerlerle birlikte acemilik eğitimi alacak. Demirtaş’ın devre kaybı olması nedeniyle, 45 günlük acemilik süresi uzayacak. Demirtaş, acemilik eğitiminin tamamlanmasının ardından yemin edecek. Demirtaş, daha sonra gönderileceği usta birliğinde askerlik görevini sürdürecek. Üniversite öğrenimini yarım bırakması nedeniyle lise mezunu olarak kabul edilen Nurettin Demirtaş, toplam 15 ay askerlik yapacak.

TUTUKSUZ YARGILANACAK

Askeri mahkemede hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle süren davasının yanısıra sivil mahkemece görevsizlik verilerek askeri mahkemeye gönderilen “evrakta sahtecilik” iddiasıyla 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak olan Demirtaş, duruşmalara katılamayacak. Ceza alması durumunda ise, askerliği devam ediyorsa Demirtaş, süre dolana kadar askeri cezaevine konulacak. Daha sonra sivil cezaevine nakledilecek.

 
vatan



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,528 µs