Beyt Hanun katliamını savundu! | " /> Beyt Hanun katliamını savundu! | "/>

En Sıcak Konular

İsrail, Beyt Hanun katliamını savundu!

30 Nisan 2008 09:33 tsi
İsrail, Beyt Hanun katliamını savundu! Gazze Şeridi'ndeki Beyt Hanun kentinde önceki gün bir anne ve dört çocuğunu katleden İsrail, olayla ilgili özür açıklaması yapmadı. Bunun yerine, Tel Aviv, gelişmeden Hamas ve öldürülen sivilleri sorumlu tuttu.

İsrail, Beyt Hanun katliamını savundu: Hamas'la savaş halinde değil miyiz?

İsrail Başbakanı Ehud Olmert haricinde, olaya ilişkin değerlendirmede bulunan üst düzey İsrailli yetkililerin ağzından üzüntülerini belirten ifadeler çıkmadı. Filistinli sivillerin İsrail füzelerine değil 'terörist ateşe' hedef olduğunu öne süren İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, "Bu yüzden özür dilememize gerek yok." dedi.

İmar ve İskan Bakanı Zeev Boim ise, "Bazı sivillerin de çatışmalarda rol aldığını unutmamalıyız. Beyt Hanun'daki aileler çocuklarının ve evlerinin etrafında silah taşınmasına izin vermişlerdir." ifadesiyle sorumluluğun, ölen anne ve çocuklarına ait olduğunu ima etti.

Olaydan Hamas'ı sorumlu tutan Sanayi ve Ticaret Bakanı Eli Yişai, "Hamas, çocukları ve aileleri canlı kalkan olarak kullanıyor. Savaş savaştır, terör de terördür. Sivillere zarar vermek istemesek de maalesef bu oluyor." derken, İsrail'i dünyaya daha iyi göstermek için halkla ilişkiler faaliyetlerinin geliştirilmesi tavsiyesinde bulundu.

İçişleri Bakanı Meri Şetrit de katliamı şu ifadelerle savundu: "Burada da çocuklar incinmiyor mu? Hamas'la savaş halinde değil miyiz? Hamas'la savaşmaktan başka izleyeceğimiz yol yok." İsrailli yetkililer arasında üzüntüsünü dile getiren tek kişi Başbakan Olmert oldu.

Olmert, dünkü kabine toplantısındaki konuşmasında, "İsrail hükümeti ve halkı adına Beyt Hanun'da bir anne ile 4 çocuğunun öldüğü trajik olaydan dolayı üzüntülerimi dile getirmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Ancak bu açıklama İsrailli Arap milletvekili Ahmet Tibi tarafından tatmin edici bulunmadı. Açıklamayı 'içi boş' olarak nitelendiren Tibi, "Bu, sıradan bir İsrail tepkisi ve özür dileme de içermiyor. İsrail'in saldırgan politikası sürdüğü sürece Gazze'deki korkunç cinayetler de durmayacak." dedi.

İsrail merkezli barış hareketi Guş Şalom ise, "Suçlanacak tek taraf Hamas'tır." diyen Savunma Bakanı Ehud Barak'ı sert bir dille eleştirdi. Açıklamada, "Barak'ın elleri, kaçırılan asker Gilad Şalit karşılığında serbest bırakılması istenen Filistinli tutuklulardan daha kanlı.

İsraillilerin ve Filistinlilerin acı çekmeye devam etmesinin tek sorumlusu ateşkes teklifini reddedenler, sivil yerleşim bölgesini vahşi şekilde işgal edenlerdir." denildi.

İsrail ordusu, patlayıcı taşıyan iki silahlı Filistinlinin savaş uçaklarınca hedeflendiğini ve ailenin bu sırada gerçekleşen patlama nedeniyle öldüğünü öne sürüyor.

 
zaman



Bu haber 286 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,834 µs