En Sıcak Konular

Sağlam'la yola devam mı?

30 Nisan 2008 09:05 tsi
Beşiktaş, önümüzdeki sezon Ertuğrul Sağlam'la mı yola devam edecek? Yıldırım Demirören'in açıklaması...

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, sevilmek için değil, Beşiktaş'ın haklarını korumak için başkan olduğunu söyledi.


Beşiktaş Dostları Derneği'nin, Ataşehir'deki Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde düzenlediği ''Sevilmek için sevmedik'' konulu panele katılan Yıldırım Demirören, dernek üyelerinin sorularını yanıtladı.

Panelin konusuna vurgu yapan Demirören, ''Ben de sevilmek için değil, her yerde Beşiktaş'ın haklarını korumak için başkan oldum'' dedi.


Yıldırım Demirören, Beşiktaş'ın her zaman birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini ifade ederek, ''Beşiktaş, birlik beraberlik içinde olmadığı sürece kalıcı başarılar yakalayamaz. Her mağlubiyetten sonra Beşiktaş'ta seçim havaları yaratırsak başarı gelmez. Birlik ve beraberlik içinde olursak da kimse önümüzde duramaz'' diye konuştu.


-''ERTUĞRUL HOCAYLA YOLA DEVAM''-


Teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile yola devam edeceklerini vurgulayan Demirören, şunları söyledi:


''Ertuğrul hocayla yola devam edeceğiz. Daha 3 hafta öncesine kadar bu takım liderdi ve şampiyonluğun en büyük adayı olarak gösteriliyordu. Hakem hatalarından kaybettiğimiz 15 puan olmasaydı şimdi burada şampiyonluk şarkıları söylüyorduk. Bu sene gerçekte gönüllerin şampiyonu Beşiktaş'tır. Bu sene 15 puan elimizden alındı. Türkiye'nin kabul ettiği, Beşiktaş'a yapılan hakem hatalarını artık konuşmak istemiyorum. Çünkü herkes görüyor. Beşiktaş'ın şampiyonluğu bu sene alındı. Beşiktaş'ın şampiyonluğu alındıysa ne hoca, ne de futbolcular başarısız. Ertuğrul hocayla yola devam edeceğiz.''


Yönetim kurulunun bire bir transfer yapmasını doğru bulmadığını da anlatan Demirören, bir transfer komitesi kurulacağını kaydederek, ''Bu komitede birkaç yönetim kurulu üyesi de bulunacak. Hocamız ve menajerimizle birlikte çalışıp, hocamızın görüşlerini alarak transfer komitemiz transfer yapacak'' şeklinde konuştu.


-İNTERTOTO KUPASI'NA KATILIRIZ-


Demirören, ligi 4. sırada bitirmeleri halinde İntertoto Kupası'na katılıp katılmayacakları sorusuna, ''İntertoto Kupası'na katılmaya mecburuz. Bu kupa aslında UEFA Kupası'nın bir ön elemesi niteliğindedir. Belki isim olarak kötü geliyor ama 2 takımla karşılaşıp UEFA Kupası'na katılabiliyorsun'' diye yanıt verdi.


-''ALACAĞIMI SEÇİM MALZEMESİ YAPMADIM''-


Bir soru üzerine, Beşiktaş'a şu ana kadar 40 milyon dolar verdiğini ifade eden Demirören, ''Ben hiçbir zaman bu alacağımı seçim malzemesi yapmadım. Kamuoyunda hep seçim malzemesi olarak kullanılmış gibi gösterildi'' dedi.


Beşiktaş'ta isteyenin başkan adayı olabileceğini belirten Demirören, ''Ama bir tek seçim tarihinde bu adayların çıkması gerekir. Bunun dışında çıkmak Beşiktaş'a zarar verir'' şeklinde konuştu.


-''SEÇİMLE GELDİM, SEÇİMLE GİDERİM''-


Fenerbahçe'nin Türkiye'yi Avrupa'da başarıyla temsil ettiğini, şampiyonlukta da hala iddiası bulunduğunu kaydeden Demirören, Galatasaray yenilgisi sonrası bazı taraftarların futbolculara tepkisini doğru bulmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:


''Yapılanlar doğru değil. Bu durum Beşiktaş için de yapılıyor. Bunlar yanlış şeyler. Federasyon başkanına da söyledim, futbolu düzeltmek istiyorsak hep beraber hataları konuşacağız. Beşiktaş başkanına küfür edilsin diye yazılar yazılıyor. Ben seçimle geldim, seçimle giderim. 'Sayın Bilgili gibi küfürle gider misiniz?' diye sordular. Gitmem. Öyle bir hale getirdiler ki küfür edilsin diye organizasyon yapılıyor. Bunlar yanlış, bunlar Beşiktaş'a zarar verir.''


-BURSASPOR İLE YAŞANAN GERGİNLİK-


Başkan Demirören, Bursaspor ile yaşanan gerginlikle ilgili bir soruyu da şöyle yanıtladı:


''Ben Bursa'daki maçta cezalı olduğum için taraftarlara ayrılan bölüme oturdum. Bu hep yanlış anlaşıldı. Ayrıca ceza almasaydık, 'Bursaspor taraftarı İnönü Stadı'na gelsin' diyecektik. Maalesef kendini bilmez bir adam çıktı. Beşiktaş ile Çaykur Rizespor maçında şike olacağı yönünde şanssız demeçler verdi. Biz de bu olay üzerine gerginlik olur diye seyirci alınmamasını istedik. Bursaspor ile daha çok maçlar yapacağız. Gelecek sezon biz Bursaspor taraftarını en iyi şekilde ağırlayacağız. Ancak bu tek taraflı olmaz. Yöneticilerin de demeçlerine dikkat etmesi gerekiyor. Artık bu gerginliği sürdürmenin bir anlamı yok, çünkü Türk futboluna zarar veriyor.''


-STAT KONUSU-


Demirören, yapılması planlanan statla ilgili bir soruya da ''Stada en geç Haziran'ın ikinci haftasında başlamak istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Bu stada başladıktan sonra gelecek sezonki maçlarımızı Kasımpaşa Stadı'nda oynamak istiyoruz. Avrupa maçlarımızı da büyük ihtimalle Olimpiyat Stadı'nda oynayacağız'' diye yanıt verdi.

bugün



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,708 µs