En Sıcak Konular

Çömez, Çalık'a verilen krediden rahatsız

29 Nisan 2008 23:03 tsi
AK Parti eski Milletvekili Turhan Çömez, Sabah-atv grubunu satın alan Çalık Grubu'nun Halkbankası'ndan kredi almasını eleştirdi.

Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda biraraya geldiği öğrencilere örnek bir dilekçe dağıtan Çömez, aynı şartlarda Halkbankası'ndan kredi talep etmelerini istedi. Yaptığı konuşmalarda sürekli hükümeti eleştiren Çömez, özelleştirmeye karşı olmadığını, özelleştirme konusunda çok yanlışlar yağıldığını, Tekel'in özelleştirilmesinden sonra Türkiye'deki Tekel bandrolü olan sigaraların yüzde 7'sinin kaçak olduğunu ileri sürdü.

Akdeniz Üniversitesi Ekonomi Topluluğu tarafından düzenlenen 'Türkiye Ekonomisi Nereye Gidiyor' konulu söyleşiye katılan Turhan Çömez, demokrasinin bedel ödeyerek, mücadeleyle kazanıldığını söyledi. Yaptığı konuşmada, sabah-atv grubunu satın alan Çalık Grubu'nun Halkbankası'ndan aldığı krediyi eleştiren Çömez, buradaki öğrencilere örnek bir dilekçe dağıtarak herkesi mücadeleye davet etti.

Çömez, "Halkbankası'na müracaat edin 1000 dolara ihtiyacım var, ama teminatım yok. 3 yıl ödemesiz, 10 yıllık kredi istiyorum deyin bakalım alabilecek misiniz? Bunu yapın, lütfen bunu yapın ki bu ülkede birileri bir şeylerin farkına varsın. Hiç kimse altın tepsi içerisinde demokrasiyi sizin önünüze getirip koymaz. Eğer siz ve biz bu mücadele içine girmezsek, bedel ödemezsek, direnç göstermezsek, dik durmazsak, hakkımıza sahip çıkmazsak birileri gelir bizi istediği yönetir. Bunun adına da demokrasi der. Verin bu dilekçeyi bakalım ne cevap alacaksınız, o zaman anlayacağız bu ülkenin nasıl bir demokrasi anlayışı ile yürüdüğünü" diye konuştu.

Sabah-atv grubunun ciddi bir bedel karşılığında Çalık Grubu tarafından satın alındığını belirten Çömez, işadamı ile Katarlı ortağını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tanıştırdığına dikkat çekti. Daha sonra Türkiye'nin iki önemli bankasından 700 milyon dolarlık kredi temin edildiğini belirten Çömez, "Libor 4.85, bugün bu kadar uzun vadeli krediyi veren başka banka yok. Citibank'ın aldığı krediler var, onları araştırın, hiçbiri bu kadar avantajlı değil. Hiçbirinin bu kadar avantajlı ve imtiyazlı olmadığını görüyosunuz. 3 yıl geri ödemesiz, 10 yıl vadeli. Üretim ve istihdam sağlayan proje ortada yok. Teminat ise gazete. Teminatın reel bedelinin ne olduğu tartışmalı. Yüzde 30 öz sermaye de konmadı. Hepinize çağrım var, kalkın hep beraber bu ülkede demokrasinin daha kurumsal olması için bir şey yapın" dedi.

"BARZANİ'NİN SİGARALARINI İÇİYORUZ"

Yaptığı konuşmada, devletin elinde düzenleyici ve önemli bir gücün olması gerektiğini ifade eden Çömez; TEKEL, TELEKOM gibi kuruluşların özelleşmemesi gerektiğini savundu. Çömez, kaçak sigara hakkında da bilgi verirken Türkiye'de Barzani'nin fabrikalarında üretilen Tekel bandrollü sigaraların tüketildiğini iddia etti.

Çömez, "Başka bir ihaneti daha söyleyeyim. Barzani'nin Kuzey Irak'ta iki sigara fabrikası var. Bunların ekipmanı Türkiye'den gitti, Habur'dan geçti, hepsinin kayıtları var. Barzani'nin fabrikalarında Tekel ürünü sigara üretiliyor. Üzerinde Tekel'in bandrolü ve markaları basılarak sigara yapıyor. Bunlar İskenderun, Mersin Serbset Bölgesinden, Habur'dan Türkiye'ye sokuluyor. Bu aldığım bilgi Tekel Genel Müdürü'nden aldığım bilgidir. Türkiye piyasasında Tekel bandrollü, Tekel armalı satılan sigaraların yüzde 7'si kaçaktır. Ağırlıklı bir kısmı da Kuzey Irak'tan geliyor" diye konuştu.

"MİLLET VERİRSE SİYASETE HAZIRIM"

Konuşmasından sonra katılımcıların sorularına da yanıt veren Çömez, siyasete AK Parti ile başlamasına rağmen, hep bu partinin karşısında olduğunun sorulmasına ise şu cevabı verdi:

"Ben o gün siyasete atılmasaydım mesleğimle ilgili yani genel cerrah konusunda size bilgi verirdim. Ama şimdi AK Partiyle siyasete atıldım ve Türkiye'nin gündemiyle ilgili bütün konularda size bilgi verebiliyorum. Yeniden siyasete dönüp dönmeyeceğim konusunda milletin görev vermesi durumunda, her zaman arkadaşlarımızla bu görevi yapmaya hazırız. Türkiye yeni bir siyaset ihtiyacını yüksek sesle dile getirir ve bize de sorumluluk verirse, bu sorumluluktan kaçmayacağız. Ancak bu sorumluluk da talimat da millet tarafından verilmeli."

"1 MAYIS OLAYLARINDA SAĞCININ DA SOLCUNUN DA ELİNE SİLAHI VEREN AYNI OTORİTE"

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, kendi fabrikasının elektrik hatlarını, devlet bütçesinden talimatla yaptırdığını iddia eden Çömez, "Basın mensupları şimdi bunu kendisine sorduğunda, o benimle ilgili sorulara next question diye yanıt veriyor. Ama bir gün biri ona last question diyecek haberi yok" dedi.

Avrupa Parlamenterlerinden AK Partinin kapatılmasına yönelik açıklamaları da eleştiren Çömez, 1 Mayıs İşçi Bayramı konusundaki düşüncelerini de şu şekilde belirti: "1 Mayıs olayları olduğunda birçoğunuz hatırlamazsınız belki. Birilerinin planladığı o 1 Mayıs hala bir çoğumuzun hafızalarında dır. Ve bu gün artık ortaya çıktı ki o zamanlar sağcılarında eline silahı veren, solcularında eline silahı veren aynı otoritedir. O silahların tetikleri dışarıdan çekilmiştir. Bunları şimdi biliyoruz. Bu ülke üzerine oynana oyunların şekil değiştirerek yeniden kurgulandığını, çok rahatlıkla görebiliyoruz."

"3 ÇOCUK DOĞURUN DENECEĞİNE KIZ ÇOCUKLARIN OKUMASI İÇİN YURTLAR YAPILMALI"

Hükümeti eleştiren Çömez, Türkiye'de özellikle kadınların eğitimsiz olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye'de bir çok kadına bir şey sorduğun zaman ben bilmem kocam bilir diyor. Kız çocuklarının okuması gerekiyor. Öyle yetenekli kız çocuklarımız var ki gözleri ışıl ışıl. Haydi kızlar okula kampanyası güzel ama. Annelere verilen eğitime katkı payı. Ayda 20-30 liralık bir katkı yapılıyor. Buda çok önemli bir politika olarak lanse ediliyor. Aslında bu verilen paraların önemli bir kısmı çocuklara eğitim için harcanmıyor. Hep anne babaya ev masraflarına gidiyor. Şimdi Türkiye'nin yeni modellere ihtiyacı var. Bakın güneydoğuda tam zamanıdır mevsimlik işçiler zamanı başlıyor. Birçok kız çocuğu okuluna gidemiyor. Bütün bunları düşünmek lazım. Meydan meydan dolaşıp 3 çocuk doğurun diyeceğinize bu meseleye ilgilenirseniz daha anlamlı işler yaparsınız. Bunun için o bölgelere yurtlar açmak lazım ve bu çocuklara sahip çıkmak lazım" dedi. 



Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,993 µs