En Sıcak Konular

Polis 'karıştıran' o mailin peşinde

29 Nisan 2008 21:46 tsi
Polis 'karıştıran' o mailin peşinde

Sakarya'da DTP'nin 'Kardeşlik Gecesi'nde çıkan olaylar ve bir kişinin kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesiyle ilgili Savcılık emriyle Emniyet inceleme başlattı.

Ayrıca aynı gecede Güneydoğu'da silahlı çatışmada ölen teröristler için saygı duruşu yapıldığı iddiaları da soruşturuluyor. Polis, gecede yapılan kamera kayıtlarını temin ederek incelemeye başladı. Ayrıca, olayda polis kamerasının tespit ettiği görüntülerde incelemeye alındı. Halkı tahrik eden kişilerin belirlenmesine çalışılıyor.

Mail incelemeye alındı

Olaylardan birkaç gün önce Sakarya'da basın kuruluşları ve mail adreslerine gönderilen 'Kamuoyunun dikkatine' başlıklı elektronik postanı da kimler tarafından ve kaç kişiye atıldığı belirlenmeye çalışılıyor. DTP gecesinin yapılmaması istenen mailde şu ifadeler yer alıyor: " Tek kelimeyle terör örgütü PKK'nın siyasal uzantısı olan demokratik toplum partisi pazar günü Funda Düğün Salonu'nda bir eğlence programı tertip edecektir. Sakarya halkının tepkisinden çekinildiğinden olsa gerek maç saatine denk getirilen program gizli tutulmaktadır ve programa iki tane de milletvekili katılmaktadır. Evet bu iki insan millet iradesiyle seçilmiş olabilir. Ama bu ülkede birlik ve beraberliği bozacak, ülkenin bölünmesine zemin oluşturacak kim olursa olsun düşmanımızdır.

Kaldı ki bizler bu topraklarda Türküyle Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, xAbazasıyla yıllardır birlik ve beraberlik içerisinde yaşadık ve uzun yıllar daha yaşayacağız. Ancak bu milleti kullanarak kendi çıkarları doğrultusunda hareket eden zihniyet şunu iyi bilsin ki bu memleket sahipsiz değildir. Bu millet bir yerden toprağa gömülse bile bir başka yerden fışkıracaktır ve henüz şehit komando çavuş Tuncay Özdemir'in evinde yaşlı gözler kurumadan, tertip edilen bu programda terör örgütü ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan attırmayacaktır. Şehit kanlarından rengini almış bayrağımıza yapılan hakaretleri görmezden gelip duyarsız davranmayacaktır."

TÜRK: "SAKARYA'DA YAŞANANLAR, KÜRT-TÜRK SAVAŞI ÇIKARMAK İSTEYENLERİN OYUNUDUR"

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Sakarya'da yaşanan olaylarla ilgili olarak, "Bu olay, Kürt-Türk savaşı çıkarmak isteyen güçlerin ortaya çakırdığı bir oyundur" dedi. ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ise "Sakarya'da olan olay, tipik bir Ergenekon faaliyetidir" dedi.

DTP Grup toplantısında konuşan Ahmet Türk, Sakarya'da, Sivas, Maraş ve Çorum olaylarını andıran bir katliamın gerçekleştirilmeye çalışıldığını savundu. DTP Sakarya il örgütünün düzenlediği 'Barış ve Kardeşlik' gecesinde, aralarında Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'nin de bulunduğu 500 kişilik partili grubunun saldıraların hedefi olduğunu ileri süren Türk, etkinliğe katılan kadın ve yaşlıların fenalaştığını, Ebubekir Kalkan isimli vatandaşın ise kalp krizinden öldüğünü söyledi.

Saatler sonra partililerin söz konusu düğün salonundan polis nezaretinde tahliye edildiğini ifade eden Ahmet Türk, şöyle konuştu: "Sakarya'da yaşadığımız bu durum gerçekten ülkenin hangi noktaya doğru ilerlediğini göstermesi açısından ibret vericidir. Gerçekleştirilmeye çalışılan linç girişimi oldukça organizeli ve planlıdır. Bu saldırgan gruplar kendi başlarına hareket etmemiştir. Onları yönlendiren, onları oraya sürükleyen ve harekete geçiren güçler vardır. Nitekim olay öncesi kendi aralarında haberleştikleri, birbirlerine DTP'nin etkinliğiyle ilgili bilgi verdikleri basına yansıdı. Sivas'taki organizasyon neyse burada da aynısını görmek mümkün.

Etkinliğimizin yapılacağı önceden bilinmesine karşın valilik zamanında gerekli önlemleri almayarak, adeta bu saldırıya zemin hazırlamış, saldırganları cesaretlendirmiştir. Bu planlı ve organizeli saldırının mesajı gayet açıktır. Partimize yönelik başından buyana geliştirilen linç kampanyasının en son halkası olan bu saldırıyla Kürtlere bırakın siyaset yapma hakkını yaşama hakkı bile tanınmayacağının mesajı verilmiştir. Bu saldırıyı planlayanlar tek bir amacı vardır o da; Türkiye'de yıllardır denenen ancak bir türlü amacına ulaşamayan Türk-Kürt savaşını başlatmaktır.

Türkiye'nin tıkandığı, krizlerle karşı karşıya olduğu bu süreçte bazı güçler halklar arası düşmanlığı körükleyecek böylesi bir senaryoyu bir kez daha devreye koymuş durumda. Özellikle artan operasyonlarla birlikte bu tür tezgahların geliştirilmeye çalışılması dikkat çekicidir. Güç odakları, devletin yaşadığı krizi ve tıkanmayı örtbas edebilmek için çatışmalı dönem için düğmeye basmıştır."

1 Mayıs kutlamalarına değinen Ahmet Türk, hükümetin 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasını isteyen sendikalara karşı takındığı tutumu protesto etmek için Meclis'in yarınki oturumlarına katılmayacaklarını, 1 Mayıs günü ise işçilerle kol kola meydanlarda olacaklarını bildirdi.

"SAKARYA'DA OLAN, TİPİK BİR ERGENEKON FAALİYETİDİR"

DTP Şanlıurfa Milletvekili Halil İbrahim Binici de Sakarya'da yaşadığı olayları anlattı. Grup toplantısına DTP'ye destek olmak amacıyla katılan ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras da kürsüye çıktığı esnada ayağı takıldı ve düşme tehlikesi geçirdi. Tehlikeyi atlatan Ufuk Uras, "DTP'nin kürsüsüne takılmak, Ergenekon'a takılmaktan iyidir" dedi. Sakarya'da yaşanan olayların Fransızların 'dejavu' sözü çağrıştırdığını dile getiren Uras, Sakarya'da yaşanan Madımak benzeri olayların daha önce de yaşandığını savundu.

Sakarya'da yaşanan olaylar ile Ergenekon terör örgütü arasında bağ kuran Ufuk Uras, "Sakarya'da olan olay tipik bir Ergenekon faaliyetidir. Milliyetçi galeyanlara gelmeden bir arada yaşama kültürünü geliştirmeliyiz. Milliyetçilik mi insanı aptallaştırıyor, yoksa aptallar mı milliyetçi oluyor anlayamıyorum" şeklinde konuştu. 



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,248 µs