Musa gibi: Okyanus kontrol edilebilir mi? | " /> Musa gibi: Okyanus kontrol edilebilir mi? | "/>

En Sıcak Konular

Musa gibi: Okyanus kontrol edilebilir mi?

29 Nisan 2008 23:05 tsi
Musa gibi: Okyanus kontrol edilebilir mi? Öyküde hepsi var. Şu ana kadar başarılamayan, elektriğin depolanması, okyanusun yönlendirilmesi vs. Yahudi işi. Ama Müslüman müşterisi de çok. Dünyayı kurtarabilecek tek yöntem deniyor. Bir yandan akla Nicola Tesla geliyor öte yandan işin içine Zanzibar g

İsrail’in meşhur “Jerusalem Post Gazetesi”ndeki, nispeten küçük bir haber, ilk bakışta yeni bir buluşun veya alternatif enerji üretmeye çalışan bir iş adamının öyküsünü anlatıyor gibi.

Ama satır araları ile kelimeleri seçmeye başladığınızda bir gariplik hissediliyor. Önce bir bu yeni ve “müjdeli” haberi verelim.

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de Shmuel Ovadya tarafından bulunan bir yöntemle okyanuslardaki dalga enerjisi “toplanıp” elektriğe dönüştürülüyor. Ovadya’ya göre bu yöntem dünyayı kurtaracak, hatta bunu sağlayacak tek yöntem. bilecek tek yöntem olacağını belirtiyor.

Fikir basit: Okyanustaki her dalga belli bir enerji taşır, bunların bazıları işimize yaramasa da büyük bir kısmından elektrik elde edilebilir.  Bunların yüzde birinden bile alınabilecek enerjinin dünyaya büyük yarar sağlayacağı belirtiliyor.

Buluşun ismi: “No Way”. Artık “çıkış yok” diye mi çevirirsiniz yoksa “başka yol yok” diye mi karar sizin.

Konunun asıl önemli olan kısmı sağlanılan enerjinin hemen depolanıp elektriğe dönüştürülmesi. Fakat bilindiği gibi enerji henüz depolanamıyordu. Hatta bu depolardan hareketle birleştirilemiyor.

150 yıllık fenomen: İki metrelik kahin Sırp Nikola Tesla, enerjinin depolanmasını ellerinden ışık çıkararak bulmamış mıydı?

Gelelim bir başka ilginç noktaya. Dalgalardan enerji temin etmek için dalgaların belli bir yönde gelmesi gerekiyor. Bu olmayacağına göre, buraya dikkat, okyanusun da kontrol edilmesi gerekiyor.

Bunun için ise sistem deniz üstüne kuruluyor. Dalgalar yükseldikçe şamandıra su yüzüne veya sahilin üzerine çıkıyor, buradan hidrolik aletlere bağlanıyor ve hemen bir alternatör sayesinde elektriğe dönüştürülüyor.

Mucizevi gibi görünmüyor ama işin önemini bilen çok. Yeni enerji sisteminin sağladığı avantajları duyanlar Ovadya’nın her gün kapısını çalıyorlarmış. Diğerleri bir kenara, Şili, Arjantin, İspanya, Kıbrıs, Monaco gibi nispeten ilgisiz ülkeler bile sırada.

Hatta bir Müslüman ülke Endonezya faal olarak işin içinde. Anlaşmalar tamam. Bir tür İsrail-Endonezya, İbrani-İslam işbirliği. Sırada Pakistan’da var! İsrail oldu mu Afrika da unutulmamalı ama “Zanzibar Elektrik” ile temasların başlamış olması ayrı okunmalı. Zanzibar da Müslüman bir ülke.

Zanzibar ama Nişantaşı'ndaki değil. Çünkü asıl Zanzibar'ın kurucuları, bugün İsrail'in en büyük düşmanları

İşte dünyamızı kurtacarak, enerji sorununa çözüm olacak, okyanus kontrollü, tertemiz, çok dinli buluşun öz hikayesi bu. Göründüğü gibi mi ya da göremediğimiz var mı bilinmez.

Ama belki “linklerle” verdiğimiz artı bilgiler farklı bir bakış açısı sağlayabilir.



Bu haber 5,156 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,726 µs