En Sıcak Konular

'Patlayıcıları Binbaşı A.D. verdi' / Video

29 Nisan 2008 16:43 tsi
Silvan'da 1 erin şehit olduğu patlamayla ilgili yargılanan sanık, malzemeleri binbaşı A.D.'den aldığını anlattı. Çarpıcı olayın ayrıntıları ve binbaşının savunması..

Diyarbakır'da, PKK'ya yardım ettikleri gerekçesiyle yargılanan 7 kişinin duruşmasında, ilginç iddialar ortaya atıldı. Sanıklardan biri, Silvan'da bir erin şehit edildiği saldırıda kullanılan malzemeyi, örgüte jandarmanın verdiğini öne sürdü.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Akçeltik köyü kırsalında 9 Haziran 2006 tarihinde 2 teröristin öldürüldüğü çatışmanın ardından 7 kişi gözaltına alındı. Soruşturma sürerken, zanlıların olaydan iki ay önce Silvan çöplüğünde 1 erin şehit olduğu patlamayla da bağlantıları olduğu belirlendi.

Haklarında “terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek” iddiasıyla dava açılan sanıklardan Ahmet Eken, çöplükteki patlamanın jandarmayla da bağlantısı olduğunu öne sürdü.

Sanık ifadesinde “Ben töreristlerle irtibata geçtikten sonra, jandarmaya da bilgi veriyordum. Dolayısıyla suç kastı ile hareket etmedim. Benden malzeme istediler. Ben yüzbaşıya giderek, elimdeki listeyi gösterdim, bunları istiyorlar dedim. O da beni binbaşıya gönderdi. O da başçavuşa yönlendirdi. Bana malzemeyi onlar verdiler. Gübreyi ve tüpü Silvan'dan esnaftan almıştım” iddialarını ortaya attı.

Eken'i istihbarat amaçlı kullandık ama...

Ancak iddiaların muhattabı olan askerler, Eken'i istihbarat amaçlı kullandıklarını doğrularken patlayıcı malzeme verdikleri iddialarının iftira olduğunu savundu.

Binbaşı A. D. ifadesinde “Kesinlikle herhangi bir malzeme alımı olmamıştır. İddia edildiği üzere herhangi bir malzeme temini için teröristle aracı olarak istifade edilseydi, malzeme teslimi sırasında tedbir alınır, teröristler etkisiz hale getirilirdi. Bunlar, suçtan kurtulabilme amacına yönelik iddialardır” dedi.

Mahkeme heyeti, 7 sanığa 6'şar yıl hapis cezası verdi.

İnternet haber



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,651 µs