En Sıcak Konular

Güneydoğu Alarmda!

29 Nisan 2008 15:03 tsi
Güneydoğu'da bombalı minibüs aranıyor

PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinden Ramazan Aybi'nin ölümünün ardından teröristlerin askeri birliklere ve polis karakollarına bombalı saldırıda bulunabileceği istihbaratı alan güvenlik güçleri alarma geçti. Eylemde kullanılacağı belirlenen ve bomba yüklü olduğu değerlendirilen Volkswagen marka kapalı kasa bir minibüsler aranıyor.

Şırnak'ın Küpeli Dağı'nda geçen yıl ekim ayında 13 askerin şehit edildiği saldırıyı planlayıp yöneten ve 4 ay sonra aynı bölgede güvenlik güçleriyle girilen çatışmada yaralanan PKK'nın sözde askeri konsey üyesi ve Küpeli Dağı sorumlusu Ramazan Aybi'nin ölümünün örgütte moral çöküntüsüne neden olduğu belirtildi. Terör örgütünün internet sitesinde, 'Adil Biliki' kod adlı Ramazan Aybi'nin ölümü nedeniyle, misilleme yapılacağı tehdidinde sulunurken, Güneydoğu'da askeri birliklere ve polis karakollarına bombalı saldırıda bulunulacağı istihbaratı alındı.

Saldırılarda, Volkswagen marka kapalı kasa minibüslerin kullanılacağı belirlenirken, son olarak bomba düzeneği kurulu olan aynı marka minibüsün Şırnak bölgesine hareket ettiğinin öğrenilmesi üzerine polis alarma geçti. Plakası ve rengi tespit edilemeyen minibüsün bulunması için ek arama noktaları oluşturuldu. Hem askeri birliklerde, hem de polis karakollarında da önlemler en üst seviyeye çıkarıldı. Şırnak ve ilçe merkezlerinde de bombalı araç konusunda güvenlik birimlerinin duyarlı olması istendi.

Bu arada, terör örgütünün internet sitesinde, Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde doğan 36 yaşındaki ilkokul mezunu Ramazan Aybi'nin örgüte 1987 yılında katıldığı, 1989 yılında ise ilk kez Cudi dağında yaralandığı belirtildi. PKK terör örgütünde bir çok kanlı eylemin planlayıcı olan Ramazan Aybi, daha önceden örgütün internet sitesinde yayınlanan bir röportajın ise, bir çok çatışmadan yaralı olarak kurtulduğunu anlattı. Aybi röportajında, 1992 yılında Siirt'in Eruh İlçesi Dikboğaz Köyündeki 6 askerin şehit edildiği karakol saldırısında da ağır yaralandığını, grupta yeralanların bir ara kendisini ölebilir diye bırakmaya kalkıştığını belirtti. Aybi için Silopi ilçesindeki Cudi mahallesinde taziye çadırı kurulduğu öğrenildi.

OPERASYONLAR VE SEVKİYAT SÜRÜYOR

Şırnak'ın Bestler Dereler Bölgesi'nde güvenlik güçlerinin dün başlattığı operasyonlar da sürüyor. Gündüz şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede akşam saatlerinde yağmur başladı. Sabah saatlerinde ise bölgede yoğun bir sis oluştu. Bu nedenle teröristlerin kaçma ihtimali olan stratejik noktalar tutuldu. Bölgede sis nedeniyle görüş mesafesinin 10 metreyi bulduğu belirtildi.

Bu arada Irak sınırına askeri sevkiyat ve yığınaklar da devam ediyor. Bugün sınırdaki birliklere askeri kamyonlarla soğutma klimalı konteynerler gönderildi. 6 aracın geçişi ise güvenlik önlemleri altında yapıldı.

Aktif haber



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,975 µs