En Sıcak Konular

Baykal, Sabah-atv ile vurdu

29 Nisan 2008 14:47 tsi
Deniz Baykal, Sabah ve atv'nin satışı ile ilgili hükümete sert eleştiriler yönetti. baykal, devlet bankasından verilen kredileri sorarken, Katar'dan alınan paralarla ilgili temkinliydi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisnin Meclis grup toplantısında konuşuyor. Baykal'ın açıklamaları şöyle:

Bugün uygulanan ekonomi politikaları Türkiye'yi hiç bir zaman hiç bir yere götüremez. Ekonominin önündeki en büyük sıkıntı yolsuzluklardır. Şimdi durum çok farklı bir boyuta gelmiştir.

Karar verilmiş yol tutulmuş ve çok ilginç bir aşamaya gelinmiştir. Artık ciddi firmalar acaba bize verirler mi sorusuyla bu ihalelere katılmama kararı almıştır. Bir kaç gün önce İstanbul'da çok önemli bir ihale yapıldı. İstanbul'un en kıymetli arsası, Tekel'e ait likör fabrikası arsasına bir tek firma teklif veriyor. Bu neyi gösteriyor? Ben bunu yaparım ama bana yaptırmazlar. Yapacak olan alsın. Acaba niye gelmedi? Sen bunu çok iyi biliyorsun.

Sabah ve atv'nin satışında da benzer şekilde. Bunu 2 hafta önce uyardık. 6 firma ihaleye katıldı. 5 yolda döküldü. Niye döküldü? Dökülemnlerle Başbakan bire bir görüşme yapıyor. Bunlar konuşmalara yansıdı.

Sonra bu büyük para nasıl verecek? deniyor. Sonra bu kadar bankör fiyatın niye çekildiği ortaya çıkıyor. Sonra paranın kaynağı ortaya çıkıyor. İki devlet bankasının 750 milyar dolar kredi sağladığı ortaya çıkıyor. Peki bu iki banka dışarıdan bu fiyata kredi alabiliyor mu? Kendi alamadığı fiyata kredi veriyor.

Bir vatandaş aynı şatlarda 100 bin dolar kredi istiyor. Ama veremiyor. sayın banka müdürü yetkilisi sen kendi paran olsa o parayı verir misin?

Peki bu paranın teminatı ne? Teminat ne? Satılan malın kendisi... Satılan malı 1.1 milyar doları teminat gösteriyor. Bunun da yüzde 25'i satıldı. Yani şişirilen o paranın yüzde 75'ine 750 milyar veriliyor. Başbakan'ın damadının başında bulunduğu bir yandaş şirkete 750 milyarı akıtacaksın.Bu nasıl bir anlayış. Ne bunun adı. Sayın Başbakan biz devletin milletin parasının hesabını soruyoruz. Bu kredi kabul edilemz. Bu krrediyi Katar vermedi. Devletin milletin yoksulun parasıyla alındı o kredi. Katar'dan o parayı nasıl aldığınızı da göreceğiz. Nasıl aldınız o çıkacak. Onun kokusunu sonra alacağız. Bu kokular çıktı artık onu da görürüz. Katar'dan alınan paralarının arkasında özel çıkarların olduğu görülecektir. Bu konuda basınımızda da çok güzel çalışmalar yapılıyor. Hürriyet gazetesinden Serpil Yılmaz'ın çalışmalarını da özellikle okuyorum. Cumhurbaşkanının da katkı yaptığı bu dosya büyüyecektir.

Başbakan hortumları kestik diyordu. Hortum ne? Başbakan "eskiden hortumcular vardı, şimdi artık yok" diyordu. Hortumcular yokmuş arkadaşlar siz hortumcu görüyor musunuz? İnşaallah bu hortumcuları günün birinde de milletin önüne getireceğiz. Türkiye'de her şey komedi gibi. Bunu nasıl göze alıyorlar doğrusu anlamak mümkün değil.

AYRINTILAR GELECEK

HABER 7
 



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,974 µs