En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan: "Irkçılık var"

29 Nisan 2008 13:37 tsi
Erdoğan'ın bu haftaki grup toplantısındın merkezine "sermaye ırkçılığı" oturdu. Erdoğan, Taksim 1 Mayıs kutlamaları için de son sözünü söyledi..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan:

"Sermaye ırkçılığı yapılıyor. Sermayenin yeşili-beyazı olmaz. Ekonomik göstergeler saptırılıyor. 2 bin işletmeye 1 milyar YTL vereceğiz. Kredi için başvurular 1 Mayıs'ta başlıyor. Demokratik hakların önüne set çekemeyiz. Miting yerleri bellidir, siyasi partiler de böyle yapıyor. Anma etkinliği yapılabilir, ama eylem olmaz. Öğleden sonra değerlendirme yapılacak. Sendikalardan iyi niyet ve duyarlılık bekliyoruz. Sendikalar illegal örgütlere fırsat vermesin. İşçiler kanuni haklarını kullanmalı, provokasyonlara izin vermemeli." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından notlar:

- İsveç'e gitme, Katar'a gitme, Yunanistan'a gitme. Gitmeyince olmuyor. Gitmeyince ihracat 36 milyar dolarda kalıyor.

- Türkiye 5 yıl öncesine kadar Körfezde yoktu. Şimdi müteahitlerimiz Çin ve ABD ile birlikte çalışıyor. 3. sıraya yükseldik. Aynı yatırımların Türkiye'ye de geldiğini görüyoruz.

- Her başbakan yatırımları artırma gayreti içinde olur. Yapamadılar şimdi bu tartışmalar başladı. Dürüst olmak lazım. Millet görüyor. Millet bu tartışmaları izliyor. Millet kimin ne dediğini biliyor. Bu sermaye ırkçılığıdır.

- A ülkesi yatırım yaparsa sorun yok, o yeşil, siyah o mavi. Buna her halde renk allerjisi denir.Siyasetin de medyanın da yüzleşmesi gerek. Morallerin yüksek olmasının beklentilerin umutların ekonomimiz için hayati derecede önemli olduğunun altını çiziyoruz. Bazıları rahatsız oluyor. Bunların kim olduğunu söylememe gerek yok milletim çok iyi biliyor. Kimse Türkiye'nin huzurunu bozamayacak. Millete ağır faturalar ödemeteyecekler. Bunun karşısında duracak bir iktidar var.

- Türkiye'de güzel şeyler oluyor. Gelin bunları görün. 50-60 yıldır olmayanlar oluyor. Para itibar kazandı, enflasyon tek rakamlara düştü, milli hasıla yükseldi, ekonomik krizler vardı şimdi geleceğe yürüyor. Bunları görün. Daha iyiye gidecek bunları görün. Eleştirin ama şunu yaparsak daha iyi olur diye reçete sunun. Bize bunu gösterin. Yani bunu gösterdiniz yapmadık da bunun hesabını sorun. Bir kez şunu yapın demediniz. Diyemezsiniz yok ki. Sadece gücünüz hakarettir. İftira at tutmazsa da izi kalsın.

- Halk Bankası, Ziraat Bankası artık içi boşaltılan bankalar değil. Tersine esnafın, çiftçinin kara gün dostu olan bankalar. Faizle kredi vermiyor. Azami 13'e kadar faizde kredi uygulaması yapıyor. Halkbankası yüzde 47 ile kredi vermiyor.

- Sanayi bananımız açıkladı. 1000+1000 yatırım programını açıkladı. Kobilerin yatırım desteklenecek. Yani 2000 işletmeye 150 trilyon liralık yardım kredisi sağlanacak. Bu paketin çok önemli özelliği var. Yaklışık 450 trilyon Güneydoğu, Doğu Anadolu ve kalkınmada öncelikli olan bölgelerdeki kobilere kullandırılacak. Bu sayade 5 bin kişilik de istihdam sağlanacak. Bu uygulama sayesinde yaklaşık 1 katrilyon para girişi sağlanacak. 2 katrilyon üzerinde katmadeğeri ekonomimize kazandırıyoruz. Bu destek kapsamında yaklaşık 3 bin 500 civarında makina alınacak. Yerli makina üreticileri desteklenecek. Özellikle ülkemize milletimize kobilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

- 1 Mayıs dünyanın değişik yererinde değişik adlarla kutlanıyor. 1911'den beri işçilerin çalışınların sorunlarını dile getirdiği platform. Ben burda çok açık net olarak 1 Mayıs'ın kutlanması konusunda geçmişte acı hatıralarımız var. Özellikle 1977 ve 1996 Mayıs'ı ağır provokasyonlar nedeniyle olumsuz izler bıraktı. Bizler 1 Mayıs'ı anarji vesilesi olarak gören illegal ve marjinal gruplar olduğunu bildiğimiz için bunlara fırsat vermek istemiyoruz. Sendikaların bu günü en iyi şekilde kutlamasını sağlıyoruz. 1 Mayıs'ı emek ve dayanışma günü ilan ettik. İstiyoruz ki bu kutlamalarda yeni sayfalar açılsın. Bu yüzden tabiki miting taleplerine şüphesiz ki olumlu baktık. Tabi ki ülkemiz hukukun üstünlüğüne uygun bir şekilde yönetilmek durumundadır. Neyi gerektiriyorsa onu yapmak zorundayız. Demokratik hakların önüne set çekemeyiz. Bundan önceki hafta da söyledim. Burada bizler siyasi partiler olarak her ilde miting yaparken mülki idarenin belirlediği alanda yapıyoruz. Bunun dışında ben şurayı istiyorum orada yaparım demiyoruz. Temenni ediyorum ki bizler nasıl ki 1 Mayıs'ı emek ve dayanışma günü ilan ettiysek 1 Mayıs da buna gölge düşürmeden barış ve anlayış içinde gerçekleşir. Konu ile ilgili olarak görüşme yaptık. Arkadaşlarım değerlendirmelerini yapacaklar. Temennim odur ki olumlu bir adım atmak suretiyle sonuçlanır. Sendikalardan iyi niyetin dışında başka bir şey düşünmelerini istemiyoruz. İşçi,emekçi kardeşlerim de bizim de hangi noktada ve neyle görevli olduğumuzu da düşünmelerini istiyorum. Sendikalar yasal örgütlerimiz ama illegal örgütler bu tür zemini koklarlar. Örgütlerimiz de bu olaydan leke alırlar. İnanıyorum ki buna fırsat verilmeyecektir.

- Cumhuriyet tarihine bakınız iddia ile söylüyorum bu kadar emekçi dostu başka bir hükümet bulamazsınız. Çalışanlar lehine bir iki yasa çıkarıp emekçi dostu seçilen liderler var. Biz devrim olarak nitelendirilebilecek yasalar çıkardık. Bir şeyin kıymeti üzerinden on yıllar geçtikten sonra anlaşılıyor. Yada bu insanlar öldükten sonra anlaşılır. Hastanedeki kuyruklar vardı. İlaç almak için hastane eczanesinde kuyruklar vardı. Hep dayılar aranırdı, torpiller aranırdı. Bunun istismarını yapanlar da vardı. İlacan ikisi var ikisi yok.

- Ne yaptıysak çalışanlarımızın sofrasındaki ekmeği büyütmek için yaptık. Çalışanlarımız bu çabalarımızı görüyor. Ancak bazıları bu huzur ortamını bozmak için azami gayret içinde olduklarını görüyoruz. Lütfen oyuna gelmeyiniz, istismara izin vermeyiniz. Lütfen yasaların belirlediği çerçevede kutlayın. Bu vesile ile tüm emekçilerin 1 Mayıs'ın kutluyorum.

aktifhaber



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,144 µs