En Sıcak Konular

1 Mayıs'ta terörist ittifak

29 Nisan 2008 12:09 tsi
Hükümet ve sendikalar arasındaki 1 Mayıs gerilimi devam ediyor.

Peki geri planda kaos için fırsat kollayanlar ne yapıyor? “1 Mayıs kanlı olacaksa kanlı!” sloganıyla harekete geçen yasa dışı grupların “terör ittifakı” kurduğu belirtiliyor.


Yıllardır hükümetlerle işçi sendikalarını karşı karşıya getiren 1 Mayıs tartışmaları bu sene daha da şiddetlendi. Hükümet, dünya genelinde 100 küsur ülkenin ‘1 Mayıs Bayramı’, ‘Emek Bayramı’, ‘İşçi Bayramı’, ‘Bahar Bayramı’ ismiyle kutladığı günü, geçmişin acı hatıralarını da dikkate alarak izinli noktalarda kutlamayı teklif ediyor. İktidarın 1 Mayıs’ı “Emek ve Dayanışma Günü” ilan etmesini yetersiz bulan sendikalar ise “resmî tatil” ve “Taksim’de kutlama” konusunda ısrarcı. “Emek ve Dayanışma Günü”nde gerilimli gövde gösterisi yapmakta kararlı olan sendikalar için artık tek slogan var: 1 Mayıs’ta Taksim’e! Gelinen noktada hükümetin de sendikaların da geri adım atmaya niyeti yok. Ama siyasetin özellikle de AK Parti’nin önünde onca problem dururken 1 Mayıs’a dair ısrarcı tutum farklı gerilim senaryolarını da beraberinde getiriyor.

Sendikaların öncülük ettiği bu gerilimin ülkeye fayda getirmeyeceği aşikâr... Bu durumdan nemalanmak isteyenler ise fırsat kolluyor. Neredeyse her 1 Mayıs’ta eylem yaparak terör estiren illegal sol gruplar ve terör örgütlerinin 1 Mayıs için çoktan kolları sıvayarak plan geliştirdiği belirtiliyor. Sloganları da hazır: “1 Mayıs kanlı olacaksa kanlı!”

NE PAHASINA OLURSA OLSUN!

Alınan bilgilere göre DHKP-C, TKPM-L, TİKKO gibi sol terör örgütlerinin liselere kadar uzanan kolları 1 Mayıs’ta gösteriler düzenleyecek. Ve bu gruplar polisle çatışacak, iş yerlerine saldırıp araç yakacak. “Sermaye sahiplerini” de hedef alan örgütler, hem hükümet aleyhine slogan atacak hem de toplumsal gerilimi artırmayı hedefleyecek. Bunun için sol örgütler ile PKK’nın da işbirliğine girdiği hatta kendini ‘dinci’ diye tanıtan grupların da bu ‘kaos ittifakına’ gireceği aktarılıyor. Grupların asıl hedefi “ne pahasına olursa olsun” Taksim Meydanı’na çıkıp pankart ve flama açmak.

Terör örgütü PKK da 1 Mayıs öncesi duruşunu net bir şekilde yandaşlarına bildirdi. 21 Nisan’da terörist Mustafa Karasu tarafından yayımlanan bildiride 1 Mayıs’ın “Nevruz’a dönüştürülmesi” talimatı veriliyor: “Türkiyeli demokrasi güçlerinin, Kürt halkının Nevruz’da, ‘demokratik cumhuriyet içinde demokratik özerklik’ temelinde ortaya koyduğu ortak yaşama iradesine mutlaka doğru bir yaklaşım göstermeleri şarttır. Bu ayağa kalkışı görüp buna cevap olacak bir siyaset tarzını pratikleştirmemek sorumsuzluk olur. Bu nedenle Nevruz’da gösterilen iradenin 1 Mayıs’ta halkların demokratik birliği biçiminde somutlaştırılarak ortaklaştırılmasını bekliyoruz. 1 Mayıs Nevruz ile bütünleştirilmelidir.”

Terör örgütlerinin yansıra, CHP, DSP, SHP, DTP, EMEP, ÖDP, TİP, TİKP, İP, TKP gibi partilerin temsilcileri ve gençlik kolları da 1 Mayıs’ta gövde gösterisi yapacak. Özellikle TİKP’nin 1 Mayıs’ı bir direniş şeklinde lanse edip herkesi meydanlara davet etmesi dikkat çekiyor.

AKSİYON



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,059 µs