En Sıcak Konular

İstanbul polisi Yasin Hayal'i neden es geçti

29 Nisan 2008 12:11 tsi
Hrant Dink suikastı davasının 5. duruşmasında, İstanbul polisinin Yasin Hayal'i takip etmeye gerek görmediği belirlendi. Trabzon Alperen Ocakları başkanı Mustafa Öztürk'ün telefon kayıtlarının da silindiği ortaya çıktı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili davanın 5. duruşması dün yapıldı. 8'i tutuklu 19 sanığın yargılandığı davanın son duruşmasında yeni gelişmeler ortaya çıktı. Duruşmada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne sorulan “Yasin Hayal'in cezaevinden çıktıktan sonra takip edilip edilmediği”ne ilişkin yazıya cevap geldi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü verdiği cevapta, Hayal'in takip edilmediğini açıkladı. Duruşmada, Trabzon Alperen Ocakları eski Başkanı Mustafa Öztürk'ün, telefon kayıtlarının silindiği belirlendi. Bu iddialar doğrultusunda, talep edilen inceleme raporlarının geldiği ve yapılan araştırmada, telefon kayıtlarının silindiğinin tespit edildiği bilgisi mahkeme heyetine sunuldu. Dink ailesi avukatları Öztürk'ün telefon görüşmelerine dair kayıtları talep etti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma için Tekirdağ, Kocaeli ve Edirne F tipi cezaevlerinde tutuklu olan sanıklar Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Hrant Dink'in eşi Rakel Dink ile kızı Delal Dink ve kardeşi Orhan Dink de adliyeye geldi. Katil zanlısı O.S'nin 18 yaşından küçük olması nedeniyle basına kapalı olarak gerçekleştirilen duruşmada, önceki celselerde olduğu gibi sesli ve görüntülü kayıt yapıldı.

Duruşmada katil zanlısı O.S.'nin avukatı 'Müvekkilimi hipnotize ettiler, cinayeti o yüzden işledi' dedi.

İĞCİ YİNE DİNLENEMEDİ

Sanıklardan Yasin Hayal'in eniştesi Coşkun İğci'nin sanık olarak ifadesine başvurulacaktı. Ancak İğci'nin avukatı olmadığı gerekçesiyle ifadesi alınamadı. Coşkun İğci, Trabzon'da tanık olarak verdiği ifadede Hrant Dink'in öldürüleceğini Hayal'den öğrenip, jandarma istihbarat görevlilerini bildirdiğini söylemişti.

TURGUT ŞOV DEVAM

Her duruşmada çıkardığı tartışmalar ve sarfettiği sözlerle gündeme gelen Hayal'in avukatı Fuat Turgut bu duruşmada da ilginç sözler sarfetti. Turgut, müvekkili Hayal'in herhangi bir pişmanlığının söz konusu olmadığını belirterek, “Orhan Pamuk'a söylenen sözlerin ben de arkasındayım. Mahkemeye başvurarak, Orhan Pamuk'un adını Orhan Yumuşak ya da Orhan Nez Pamukyan olarak değiştirmesini de talep edeceğim. Müvekkilimin söylediği sözlerde herhangi bir tehdit unsuru olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

Duruşma 7 Temmuz'a ertelendi.

Hayal: Tehdit etmedim

Dünkü duruşmada müdahil avukatların Yasin Hayal'e Orhan Pamuk'u 'akıllı ol' şeklinde neden tehdit ettiğini sorması tartışma yarattı. Yasin Hayal, “Ben Hrant Dink ve Orhan Pamuk'u sevmem. Nefret ederim. Ben şuursuz bir şekilde Orhan Pamuk'a 'akıllı olsun' dedim. Ama tehdit etmek için söylemedim, kızgınlıkla söylenmiş bir sözdür” dedi. Yasin Hayal, Dink ailesinin avukatı Erdal Doğan'ın, Ülkü Ocakları Başkanı Levent Temiz, Hrant Dink cinayetinden önce seni cezaevinde ziyaret etti mi' diye sorunca, panikleyip, “Yalan söylüyorsun” dedi.

Yeni Şafak



Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,485 µs