En Sıcak Konular

CHP'de tek suçlu Saymanmış!

29 Nisan 2008 09:16 tsi
CHP lideri Baykal, KanalTürk'e aktarılan 5.5 Milyon YTL'nin faturasını Parti Saymanı Mahmut Yıldız'a kesti...

CHP lideri Baykal, haftasonu yapılan CHP Kurultayı'na sunduğu Parti Meclisi blok listesine Saymanı Mahmut Yıldız'ı almadı. Şanlıurfa eski milletvekili de olan Yıldız, 2004-2007 yılları arasında reklam karşılığında Kanaltürk televizyonuna yaklaşık olarak 5.5 milyon YTL para aktarmıştı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, haftasonu yapılan CHP Kurultayı'na sunduğu Parti Meclisi blok listesine CHP Genel Saymanı Mahmut Yıldız'ı almadı. Şanlıurfa eski milletvekili de olan Yıldız, 2004-2007 yılları arasında reklam karşılığında Kanaltürk televizyonuna yaklaşık olarak 5.5 milyon YTL para aktarmıştı. Kanaltürk'e aktarılan paraları faturalandırmadığı için Yıldız, partiyi kapatma davasıyla karşı karşıya getirdi. Baykal'ın, Yıldız'ı Kanaltürk davası yüzünden listesine almadığı belirtildi.

MUHASEBE HİLESİ

Baykal, CHP'den Kanaltürk'e aktarılan trilyonların hesabını Yıldız'a kesti. CHP'den Kanaltürk televizyonuna 2004 ile 2007 yılları arasında yasadışı yollardan 5.5 milyon YTL para aktarılmıştı. Maliye Bakanlığı denetim birimleri de bu konuda yaptıkları inceleme-lerde, bu paraların Kanaltürk'e muhasebe hilesiyle yasadışı bir şekilde aktarıldığını ortaya çıkarmıştı. Maliye, bunun üzerine durumu Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'na bildirmişti. Yargıtay da bu konuda Maliye'den gelen belgeleri Anayasa Mahkemesi'ne göndermişti.

ESKİ İŞLEME YENİ FATURA

CHP'den Kanaltürk'e yasadışı yollardan para aktarımı ortaya çıktıktan sonra Kanaltürk televizyonu bu para aktarımını yasallaştırmak istemişti. Kanaltürk televizyonunun 2007 yıllarında kestiği 2 fatura ile aldığı paraları belgelemek çabasına girmişti. Kanaltürk televiz-yonu ile CHP arasındaki bu para transferleri kamuoyunu uzun süre meşgul etmişti. CHP'den bu kadar yüksek bir meblağın Kanaltürk'e faturasız transfer edilmesi CHP'de rahatsızlık yaratmıştı.


CHP'nin kasasıydı

Yıldız'ın sürpriz bir şekilde CHP yönetiminden tasfiye edilmesi önümüzdeki günlerin bir çok şeye gebe olduğunu gösteriyor. Bugüne kadar CHP'nin kasasının teslim ettiği kişi olan Yıldız'ın konuşması durumunda CHP'nin parasal durumuyla ilgili bir çok olayın ortaya çıkacağı belirtiliyor. Yıldız, aynı zamanda CHP'nin televizyonu gibi çalışan Halk Tv'nin de sahibi bulunuyor. CHP'deki birçok yönetici ve çalışan Halk Tv'de değişik görevler yapıyor. Halk Tv'nin bundan sonraki durumu da merak ediliyor.

aktifhaber



Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,299 µs