Hayal'i cezaevinde ziyaret etti!' | " /> Hayal'i cezaevinde ziyaret etti!' | "/>

En Sıcak Konular

'Küçük, Hayal'i cezaevinde ziyaret etti!'

29 Nisan 2008 08:08 tsi
'Küçük, Hayal'i cezaevinde ziyaret etti!' Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 18 sanıklı davanın 5. duruşmasına müdahil avukatlarının iddiası damgasını vurdu.

Dink ailesinin avukatları, emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün, Dink suikastının ardından 'azmettirici' olduğu gerekçesiyle tutuklanan Yasin Hayal'i, McDoland's'ın bombalanmasından sonra gönderildiği cezaevinde ziyaret ettiğini ileri sürdü. İddianın doğru olup olmadığının araştırılması için Bayrampaşa Cezaevi'ne yazı gönderilecek. Bu arada, Dink cinayeti tutuklu sanıklarından Trabzon eski Alperen Ocakları Başkanı Mustafa Öztürk'e ait msn ve telefon kayıtlarının yasal süresi dolduğu için imha edildiği öğrenildi. Dava 7 Temmuz'a ertelendi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya katil zanlısı O.S., Erhan Tuncel ve Yasin Hayal'in de aralarında bulunduğu 8 tutuklu sanık katıldı. Dink'in ailesi de duruşmayı izlemek için İstanbul Adliyesi'ne geldi. Jandarma İstihbarat haber elemanı olduğu öne sürülen Hayal'in eniştesi tutuksuz sanık Coşkun İğci, ilk kez ifade vermek için duruşmaya katıldı. Hayal'den aldığı, 'Hrant Dink öldürülecek' bilgisini jandarmaya ilettiği ortaya çıkan İğci'nin ifadesi, avukatı bulunmadığı için alınmadı. Davanın tutuksuz sanıklarından İrfan Özkan'ın ise ifadesinde cinayetten önce Tuncel'in evinde 7.65 çapında iki silah gördüğünü söylediği öğrenildi.

Mahkeme heyeti, müdahil avukatların talebi üzerine bir önceki duruşmada İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan tutuklu sanıklardan Erhan Tuncel'e ait telefon ve msn kayıtlarını yine tutuklu sanıklardan Trabzon eski Alperen Ocakları Başkanı Mustafa Öztürk'e ait telefon kayıtlarını istemişti. Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nden gelen yazıda yasal süre dolduğu için Öztürk'ün kayıtlarının imha edildiğine ilişkin yazı gönderildi. Tuncel'in kayıtlarına ilişkin ise henüz bir yazı gelmedi. Dink ailesinin avukatları, Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün, 2004'te McDonald's'ın önüne parça tesirli bomba koyduğu iddiasıyla 12 yıl hapis istemiyle yargılanan Yasin Hayal'i bir sürerdir tutulduğu Bayrampaşa Cezaevi'nde ziyaret ettiğini ileri sürdü. Avukatlar, mahkemeye sunduğu dilekçede Küçük ve avukat Levent Temiz'in Yasin Hayal'i Bayrampaşa'da ziyaret edip etmediğinin sorulmasını talep etti. Avukatlar ayrıca, Mc.Donald's saldırısından sonra Trabzon Cezaevi'ndeyken Hayal'i kimlerin ziyaret ettiği bilgisinin, mahkeme tarafından istenmesine rağmen 'şifreler kırılamadığı için' gönderilmediğini hatırlattı. Talebi kabul eden mahkeme, Bayrampaşa Cezaevi'nden Hayal'i ziyaret edenlerin listesinin ve Adalet Bakanlığı'ndan da Trabzon Cezaevi'nin ziyaretçi kaydının tutulduğuna ilişkin bilgisayarın şifresinin sorulmasına karar verdi.
 
zaman



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,733 µs