En Sıcak Konular

Milliyet kendi çalışanını yine unuttu

28 Nisan 2008 23:03 tsi
Milliyet gazetesinin TRT'nin personel alımına ilişkin verdiği haber, TRT tarafından yalanlandı. Haberi yapan gazetenin geçmişte yapılan alımlara değinmemesi dikkat çekti.

Ergenekon soruşturmasının odağındaki isim Tuncay Güney'le ilgili geçtiğimiz günlerde Milliyet gazetesinde bir porte haber yayınlandı.

Tuncay Güney portresinde, Güney'in Milliyet'teki gazetecilik sürecini es geçmişti. Gazete haberinde şu ifadelere yer vermişti; "Güney, kâh İşçi Partisi'nin yayın organlarında, kâh Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Samanyolu TV'de... Tuncay Güney, 2000 yılı öncesinde gazeteci kimliğiyle tanınıyor. Sabah ve Akşam gazetelerinde de çalıştı…” Ancak Tuncay Güeny'in Milliyet'te çalıştığı günlerden hiç bahsetilmemişti.

Aynı gazete bugün de TRT'ye transfer olan gazetecilerle ilgili haber verirken, sadece Kanal 7, STV, CHA ve Kanal A'dan bahsetti. TRT'ye transfer olan Doğan Grubu ve diğer grupların elemanlarından hiç bahsetilmedi.

İşte Zaman Gazetesi'nin hatırlatattığı bazı isimler:

Gazetecilerin TRT'ye alınmasını eleştiren gazeteler geçmişi unuttu

TRT Haber Dairesi'ne sözleşmeli olarak işe alınan bazı gazetecilerin bir dönem çalıştıkları medya kuruluşları özellikle vurgulanarak haber yapılması garip karşılandı. TRT'ye her dönem değişik gazetelerden gazeteciler alındığı hatırlatılırken kurum yetkilileri işe alınmaların mevzuata uygun olduğunu belirttiler.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in göreve başlamasından sonra programlar ve personelle ilgili haberlerin belirli medya grupları tarafından ısrarla gündeme getirilmesi dikkat çekiyor. TRT'nin yeni yayın döneminde başlatılan programlarda yer alan isimler öne çıkartılırken, haberlerde kullanılan üslup da gözden kaçmıyor. Son olarak bir gazetede, 'TRT'de tartışma yaratan transferler" başlıklı haber yayınlandı. Haberde, mesleklerinin bir döneminde Kanal 7, Aksiyon, Cihan Haber Ajansı ve Kanal A'nın da aralarında bulunduğu yayın organlarında çalışmış gazetecilerin isimleri verilerek bunların Haber Dairesi'ne sınavsız alındığı imalı bir şekilde aktarıldı. Ayrıca, işe alımların yönetmeliklere aykırı olduğu iddia edildi. Bu iddiayı yalanlayan TRT yetkilileri, yönetmeliklere aykırı bir işlemin söz konusu olmadığını açıkladı. Yetkililer, her şeyin mevzuata ve kurumun ihtiyaçlarına uygun olduğunu söylediler.

Diğer yandan, TRT'nin her dönem değişik gazetelerde görev yapan işe alındığı biliniyor. Bu şekilde kuruma alınan ve Hürriyet, Milliyet, Cumhuriyet, Sabah gibi gazeteler ile çok sayıda televizyon kanalında görev yapan gazeteci ve teknik elemanın hala görevde bulunduklarına dikkat çekiliyor. 1997'den 2003 yılına kadar TRT Genel Müdürlüğü yapan Yücel Yener dönemindeki eleman alımları da, gazetelere yansımıştı. Siyasetçi, iş adamı, yargı mensubu ve bürokrat referansıyla özellikle belli dünya görüşünden çok sayıda kişinin kurumda işe başlatıldığı ortaya çıkmıştı. Milliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila'nın kızkardeşi Sevinç Bila'nın TRT 1'de bu dönemde işe alındığı ortaya çıkmıştı. TRT kadrosuna usulsüz olarak katılanlar, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Denetleme Kurumu raporlarına da girmişti.

Yine, her dönem değişik gazetelerden gazeteciler TRT'de program yaptı. Bunlardan, Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay Pazar sabahları TRT 1'de yayınlanan "Pazar Panoraması" isimli programa "yorumcu" olarak katılıyordu. 28 Şubat sürecinde farklı yayınlarıyla gündeme gelen Ulusal Basın Ajansı'nın Genel Yayın Yönetmenliği'ni yapan Baki Özilhan, hafta sonları yayınlanan "Televizyon Gazetesi" isimli programı hazırlayıp sundu. Baki Özilhan, bugün CHP lideri Deniz Baykal'ın İletişim Danışmanı olarak görev yapıyor..

Zaman / Haber 7
 



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,424 µs