En Sıcak Konular

Dink davasında tahliye talebine ret

28 Nisan 2008 22:18 tsi
Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 8'i tutuklu 19 sanığın yargılandığı davada, tahliye talepleri reddedildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, sanık ve müdahil avukatları taleplerini iletti.

Müdahil avukatları, Hrant Dink cinayetinin ardından Samsun ve Trabzon'da açılan davaların bu dava ile birleştirilmesini istediler.

Mahkemeye gelen yazıda, sanıklardan Mustafa Öztürk ile Erhan Tuncel arasındaki telefon görüşmelerine ilişkin herhangi bir bilgi olmadığı, Öztürk'ün cep telefonu görüşmeleri ile ilgili kayıtların ise imha edildiği belirtildi.

Mahkeme, müdahil avukatlarının, eski Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün de aralarında bulunduğu 10 kişi hakkında, Hrant Dink cinayetiyle ilgili dava açılması için Trabzon ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yaptıkları suç duyurusunun akıbetinin sorulması yönündeki taleplerini kabul etti.

Mahkeme ayrıca, müdahil avukatlarının talebi üzerine, sanıklardan Yasin Hayal Bayrampaşa Cezaevi'nde kalırken Veli Küçük ile avukat Levent Temiz'in kendisiyle görüşüp görüşmediklerine ilişkin cezaevi müdürlüğüne yazı yazılmasını kararlaştırdı.

Duruşmada, müdahil avukatları, sanık Yasin Hayal'in Trabzon'da bir restoranın bombalanmasına ilişkin bu kentte cezaevinde kaldığı süre içinde kendisine ilişkin tutulan bilgisayar kayıtlarının incelenmesine karar verildiği, ancak cezaevinden gönderilen dosyaların şifreleri kırılamadığı için inceleme yapılamadığını'' ifade ederek, mahkemeden bu şifrelerin çözülmesini istediler.

Mahkeme, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden bu dosyaların şifrelerinin sorulmasına karar verdi.

Dinlenmeyen tanıkların celbine karar veren mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan Coşkun İğci'ye de İstanbul Barosu'ndan avukat istenilmesini hükme bağladı.

Müdahil avukatların, ''duruşmanın ses ve görüntü kaydını içeren CD'lerin kendilerine verilmesi'' yönündeki talebini reddeden mahkeme, sanık avukatı Fuat Turgut hakkında, duruşmadaki bazı beyanları nedeniyle yasal işlem yapılması yönündeki müdahil avukatlarının istemi üzerine de buna ilişkin müdahillerce ilgili yerlere başvuru yapılabileceğini belirtti.

Tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi. 

haber7

 



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,827 µs