En Sıcak Konular

Melih Gökçek'i şok eden karar ne?

28 Nisan 2008 22:14 tsi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara 16. İdare Mahkemesi'nin verdiği karara adeta 'şok' oldu... Gökçek'in 'trafiği rahatlatmak' projesi CHP'liler ve mahkeme tarafından sekteye uğradı. Neden mi?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kolej'e ''trafiği rahatlatmak'' için kavşak yapmak istediklerini belirterek, ''Kararı öğrenince şok oldum. Bu kadar hızlı bir şekilde karar çıkmasına şaşırdım. 25 Nisan Cuma günü saat 16.00'da mahkemeye müracaat etmişler. 1 saat içinde de yürütmeyi durdurma kararı alınmış'' dedi.

Çankaya Belediyesi yetkilileri, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın, Kolej'e köprülü kavşak yapımı konusunda büyükşehir belediyesi ile mücadeleye devam ettiğini belirtti.

Bu çerçevede yürütmeyi durdurma istemiyle dava açtıklarını hatırlatan yetkililer, şunları kaydetti:

''Mahkeme Çankaya Belediyesi'nin başvurusunu dikkate alarak Gökçek'e bir kez daha (dur) dedi. Ankara 16. İdare Mahkemesi, Kolej Kavşağı'nda köprülü kavşak yapımına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı aldı. Hukuk ''Gökçek'e Dur'' demesine rağmen inşaat çalışmalarına başlanacağı yönünde duyumlar alıyoruz. Büyükşehir belediyesinin bu hukuk tanımaz tavrına karşı, öncelikle bütün yetkili kurum, kuruluş ve kişileri olaya el koymaya çağırıyor ve Çankaya Belediyesi olarak da buna karşı sessiz kalmayacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.''

KÖPRÜLÜ KAVŞAK CUMHURİYET DEĞERLERİNE AYKIRI

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Ankara Garı'nın, Cumhuriyet'in kuruluşuna ev sahipliği yapan tarih bir mekan olduğunu belirterek, gar önüne köprülü kavşağın, Cumhuriyet'in temel değerleriyle hesaplaşmaya yönelik bir çalışma olduğunu iddia etti.

CHP Ankara milletvekilleri Yılmaz Ateş, Tekin Bingöl, Zekeriya Akıncı ve Nesrin Baytok, Ankara Garı'na gelerek, gar önüne yapılacak köprülü kavşakla ilgili, TMMOB Şehir Plancıları, İnşaat Mühendisleri, Peyzaj Mimarları, Çevre Mühendisleri ve Mimarlar odalarının Ankara şubeleri ile Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) yöneticilerinden bilgi aldılar.

BTS Genel Başkanı Yunus Akıl, Ankara Garı'nın, Cumhuriyet'in kuruluşuna tanıklık ettiğini, Gazi Mustafa Kemal'in, İstiklal Mücadelesi'ni buradaki karargahından yürüttüğünü belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin, ''garın tarihi önemini göz ardı ederek, burada köprülü kavşak çalışması başlattığını'' savunan Akıl, çalışmanın, Ankara'nın tarihi kimliğine zarar vereceğini öne sürdü. Akıl, projenin hemen durdurulmasını istedi.

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş de Ankara'yı yöneten iktidarın, göreve geldiğinden beri kenti rant alanına çevirdiğini, kente ve tarihe karşı suç işlediğini iddia etti.

Gar'a yakın mesafedeki yeni belediye binası önündeki köprülü kavşağın birkaç yıl önce hizmete sokulduğunu ifade eden Ateş, ''Gar önüne geçit ihtiyacı vardı da neden o zaman yapılmadı?'' diye sordu.

Ateş, Gar'ın, Ankara'nın önemli tarihi simgelerinden biri olduğuna, önündeki ağaçlardan birçoğunun tescillendiğine işaret etti.

Ayrıca, garın iki yanındaki binanın yıllardır boş olduğuna dikkati çeken Ateş, bu binaların özelleştirme adı altında peşkeş çekilmeye çalışıldığını, ancak BTS'nin hukuki mücadelesiyle bunun engellendiğini öne sürdü.

Ateş, ''Gar, Cumhuriyet'in kuruluşuna ev sahipliği yapmıştır. Cumhuriyet'in temel değerleriyle hesaplaşılmaktadır. Burası Ankara'nın kimliğini yansıtan bir alan. Ankara bir taraftan talan ediliyor, diğer yandan tarihi değerleri yok ediliyor. Ankara'nın demokratik, laik Cumhuriyet'in başkenti olduğunu unutturamayacaklar'' dedi.

zaman



Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,756 µs