En Sıcak Konular

İnternette ilginç muhtıra eylemi

28 Nisan 2008 21:51 tsi
İnternette ilginç muhtıra eylemi Genç Siviller 27 Nisan e-muhtırasının birinci yıl dönümünde ilginç bir eylem gerçekleştirdi. İşte o eylem..

"Bakmadan Yatma; Bir Daha Asla" sloganıyla harekete geçen Genç Siviller, muhtıranın verildiği gece 23:00'ten sabahın erken saatlerine kadar internette nöbet tuttu. Genelkurmay'ın sitesini takip eden Genç Siviller, herhangi bir muhtıra konulup konulmadığını takip etti. Muhtıranın verildiği 23:30'da da Genelkurmay'a "Bir daha asla" yazan boş bir elektronik posta gönderdiler.

Genç Siviller'in, internette yayınladığı yazıda, 27 Nisan 2007'deki Genelkurmay Başkanlığı e-muhtırasının 1.yıldönümünde, dünyanın dört bir köşesinden herkes internet başında nöbet tutmaya çağrıldı.Genelkurmay'a "Bir daha asla" yazılı elektronik posta gönderilmesi çağrısında bulunulan yazıda, isteyenlerin "Darbeye direnme taahhüdünü" de elektronik postaya ekleyebileceğini bildirildi.

'Darbesiz/muhtırasız güneşli yarınlar için herkesi pozitif enerjilerini birleştirerek bu nöbette yer almaya çağırıyoruz' denilen çağrıda YÖK bakanı Erdoğan Teziç'in "muhtırayı görünce oh diyerek yattım" sözlerine atıfta bulunarak "Şayet sabaha karşı yeni bir e-muhtıra gelmesine engel olmayı başarabilirsek, "Ohh!" deyip, çekip fişi ve telefonu yatıyoruz." denildi.

Genç Sivilleri'in yayınladığı "Darbe Taahhüdü"nde, başbakan asıldığında, meclis kapatıldığında halkın hep sustuğu belirtildi. Darbe Taahhüdü'nde:"Ama artık herkes bilsin ki eski suskun halk değiliz. Artık bu gidişata el koyuyoruz.

Aşağıda imzası olan bizler, modern/postmodern/geceyarısı muhtırası biçiminde her türlü darbe girişimine, muhtıralara karşı demokrasimizi korumak için her türlü demokratik, meşru hakkımızı sonuna kadar kullanarak direneceğimizi şimdiden açıkça ilan ediyoruz." İfadelerine yer verildi.

 



Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,768 µs