En Sıcak Konular

Suriye Asi Nehri için baraj kapaklarını açtı

28 Nisan 2008 17:14 tsi
Suriye Asi Nehri için baraj kapaklarını açtı Asi Nehri'nde Suriye'nin baraj kapaklarını kapatması nedeniyle yaşanan su sıkıntısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleri ile olumlu sonuçlandı.

AKP Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Suriye'nin dün kapakları açtığını ve 1 Mayıs'a kadar su sorunun kalmayacağını söyledi.

Milletvekili Sadullah Ergin, Asi Nehri'ndeki su sıkıntısının giderilmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suriye Devlet Bakanı Beşşar Esad ile görüştüğünü hatırlatarak, bunun güzel sonuçlandığını söyledi.
 
Antakya Ziraat Odası Başkanı Celal Civelek'i arayarak müjdeyi veren Sadullah Ergin, dün akşam komşu ülkenin baraj kapaklarını açtığını belirtti.
 
Ergin, "Ziyaretimiz sırasında Beşşar Esad, 'kardeşlerimizde su sıkıntısı varsa, paylaşırız' dedi. Nitekim bu samimi görüşmelerin ardından dün akşam saat 20:00'den itibaren açıldığı bilgisi ulaştı. Bırakılan suyun 1 Mayıs'ta Antakya'da olacağı belirtildi ve inşallah Asi Nehri su dolacak ve Amik Ovası'ndaki sulama problemimiz çözülecek" dedi.
 
Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürü Ali Şensöz ise, Suriye tarafının bugün saat 20:00'den itibaren 10 günlük süre ile baraj kapaklarını açacağı bilgisini aldıklarını belirtti.
 
Şensöz, yaptığı açıklamada, Asi Nehri'nde Suriye'nin baraj kapaklarını kapatması nedeniyle su seviyesinin azalması ve çiftçilerin zor durumda kalmasıyla ilgili hükümetin yaptığı girişimlerin olumlu sonuçlandığını söyledi.
 
AK Parti Grup Başkan Vekili ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin'in sabah saatlerinde kendilerini aradığını ifade eden Şensöz, "Sadullah Ergin, su seviyesinin ölçülmesini istedi ve çıkan değerleri kendisine ilettik. Daha sonra Sadullah Ergin'in Suriye tarafıyla bugün görüşme yaptığı bilgisini aldık. Yapılan bu görüşmeden olumlu sonuç çıkmış" diye konuştu.
 
Şensöz, kaç baraj kapağının açılacağı, ne kadar metre küp su verileceği bilgisini edinemediklerini belirterek, "Umarım Suriye bütün baraj kapaklarını açar ve çok fazla su verir. Bu sayede çiftçilerimiz de ürünlerini sulamada sıkıntı yaşamaz" dedi.
 
Baraj kapaklarının açılmasıyla Suriye tarafından gelecek suyun en az 1 Mayıs Perşembe günü Türkiye tarafına ulaşacağını vurgulayan Şensöz, yapılan girişimlerden olumlu sonuç çıkmasından mutluluk duyduklarını kaydetti.

cnnturk.com



Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,776 µs