En Sıcak Konular

Bölge bölge 5 günlük hava durumu

28 Nisan 2008 16:29 tsi
Türkiye’nin batı ve iç kesimleri bugün de yağışlı ve serin. Doğuda hava ılık.. Haftanın ikinci yarısı sıcaklıklarda belirgin bir artış bekleniyor. Yeni haftanın bölge bölge hava durumu:

Yurt genelinde etkili olan yağışlar çarşamba gününden itibaren yerini güneşli havaya bırakacak.

Bugün ve salı günü devam edecek olan yağışlar çarşamba gününden itibaren etkisini yitirecek ve sıcaklıklar 4 ila 6 derece artacak.

Çarşamba günü, yurdun batı kesimlerini terk edecek yağışlı havanın, iç ve doğu bölgelerde aralıklarla etkisini sürdürmesi bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağmur ve sağanak şeklinde yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Çarşamba günü, doğu bölgelere çekilecek yağışlı havanın, Perşembe ve Cuma günleri kuzeydoğu kesimlerde aralıklarla yağış geçişlerine neden olduktan sonra yurdu terk etmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığında bugün ve yarın yağışların devam etmesi nedeniyle artış yaşanmayacak. Ancak çarşamba gününden itibaren yağışlar yerini sıcak havaya bırakacak ve sıcaklıklar 4 ila 6 derece artacak. Hafta sonu yurt genelinde sıcak hava hissedilir derecede olacak.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

İstanbul’da bugün de kapalı ve hafif yağmurlu bir hava var. Rüzgar güneyden ve hafif esiyor, yarın sıcaklık 20 dereceye yaklaşacak ve hafif yağmurla birlikte güneş de görülebilecek. Ankara’da öğleden sonra yağmur geçişleri bekleniyor. İzmir sağanak yağmurlu, yarın bulutlar dağılmaya başlayacak. Bursa’da sağanak yağış yarın da devam edecek, Adana bulutlanıyor ancak hava oldukça sıcak. Bugün İstanbul 15, Ankara 17, İzmir 19, Bursa 16, Adana 26 derece.

 Marmara bugün kapalı ve yağmurlu, Bursa, Sakarya ve Bilecik arasında yağmur daha kuvvetli yağacak. Diğer yerlerde yağışlar daha hafif. Yarın da bölgede yağışlar sürecek ve aynı zamanda güneş de görülebilecek. Önümüzdeki günlerde sıcaklık yeniden 20 derecelere ulaşacak. Bugün Edirne 17, Çanakkale 16, Sakarya 15 derece.

 İç Anadolu’da bugün Eskişehir’den itibaren bölgenin kuzeyinde kalan illlerde yağmur görülecek. Sivas-Kayseri-Niğde arasında bulutluluk daha az ve hava ılık. Yarın yağışlar bölge geneline yayılacak. Bugün Konya 16, Eskişehir 13, Sivas 18 derece.

 Ege Bölgesi bugün en fazla yağış alan bölge. Yağmur Muğla-Manisa ve Kütahya arasında daha kuvvetli yağabilir. Yarın iç kesimler yine yağışlı olacak ve aynı gün kıyılarda güneş görülebilecek. Bugün Denizli 17, Muğla 16, Kütahya 11 derece.

 Akdeniz’de sıcaklık düşüyor ama hava ılık. Sert esen lodos bulutlanmayı arttırırken, Antalya-Burdur-Isparta arasında sağanak yağışa neden olacak. Güneydoğu’da hava açık ve sıcak ancak lodos kuvvetli esiyor. Bugün Antalya 19, Diyarbakır 30 derece.

 Doğu Anadolu’da sıcaklıklar bugün de fazla düşmüyor ancak kuvvetli lodos günlük yaşamı aksatabilir. Yarın bölgeye ulaşacak yağışlar, çarşamba günü kuvvetlenerek devam edecek ve bu bölgede de havayı serinletecek. Erzurum 19, Malatya 26, Van 19 derece.

 Karadeniz’in batısında Bolu-Kastamonu arasında kalan bölümde hava serin ve sağanak yağışlı. Doğusunda hava daha ılık ancak bu kesimde de bulutlanma arttı ve hafif yağmur geçişleri görülebilir. Bugün Trabzon 19, Samsun 17, Bolu 11 derece.

 NTV



Bu haber 1,205 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,706 µs