En Sıcak Konular

'Türkiye islam devrimi eşiğinde'

28 Nisan 2008 14:56 tsi
'Türkiye islam devrimi eşiğinde' İran'daki Cumhuri-i İslami Gazetesi, "Türkiye'nin İslam inklabının eşiğinde" olduğunu öne sürdü

İran'daki ‘Cumhuri-i İslami Gazetesi', AKP'nin kapatılmasına ilişkin kapatma davasının kabul edilmesi ile ilgili gelişmelerle ilgili yorumunda “Türkiye'nin İslam inkılabının eşiğinde” olduğunu öne sürdü.

Gazete başyazısında, AKP'nin laikliğe karşı hareket edip laikliği ortadan kaldırmaya çalışmakla suçlandığını, partinin kapatılması ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dahil 75 üyesine siyasi yasak getirilmesinin istendiği hatırlatıldı.

Yazıda, Türkiye'de laik kesimin türban yasağının kalkmasını laikliğe karşı açık mücadele olarak nitelediği, bu girişimin Anayasa'nın ilkelerine aykırı olduğu için AKP'nin kapatılarak yöneticilerinin yargılanmasını savunduğu belirtildi. Gazete, İran Radyosu'nda da yayınlanan yorumunda şu iddialarda bulundu:

“Gelişmelerin perde arkasında İslamcılar'ın Türkiye yönetiminden silinmesi ve bu ülkenin laiklerin etkisi altında kalmasının planlandığı bellidir. Bu gerçekten yola çıkarak Türkiye ve AKP'yi aşan bir takım gizli ellerin perde arkasından faal olduğu söylenebilir. Nitekim bu, son yıllarda İslam ülkelerinde ABD tarafından uygulanan kapsamlı bir plandır. Bu alanda ilk örneğe Cezayir de tanık olduk. İslami kesimin meclis seçimlerini kazanması ardından ABD harekete geçip kendi piyonlarını destekleyerek İslami kesim liderlerini tutuklayıp seçimleri iptal etmek suretiyle Cezayir hükümetini istedikleri şekilde yönlendirdi. İkinci örnek ise Filistin'de yasal hükümet olan HAMAS a baskı yaparak Siyonistlere alet olacak başka bir hükümeti başa getirilerek yaşandı. ABD'li yöneticilerin asıl hedefi; Müslüman ülkelerde İslam inkılabının yayılmasına engel olup bu ülkeleri sulta altında tutmaktır.”

İran gazetesi, hiçbir gücün İslam topraklarında kök salan İslam inkılabının İslam dünyasının çeşitli yerlerinde filizlenmesine engel olamayacağını savunurken, “Birçok İslam ülkesinde İslam inkılabının yayılmasına tanık oluyoruz. Bu ise geleceğin İslama ait olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Türkiye hususunda AKP ye karşı dava açılmasını tasarlayanların tarihi bir hataya düştükleri düşünülüyor. Zira Türkiye halkı Müslüman olduğu için hiçbir güç halkın inançlarına engel olamayacak. Ve ABD'nin tasarladığı planların İran, Lübnan, Filistin, Irak ve diğer ülkelerde başarısız kalması bu ülke ile diğer sultacılara ders olmalıdır. Özellikle de Türkiye halkı geçen seçimlerde oy çoğunluğuyla muhaliflere karşı başarı sağladıklarını göstermiş bulunuyor. Türkiye'nin bulunduğu şimdiki durumda İslami kesimin kenara itilip laiklerin yönetime getirilmesi laiklik ve laiklik taraftarlarını silip süpürecek fırtınaların kopmasına neden olabilir. Hiç şüphesiz Anayasa Mahkemesi laikliği korumak adına halkın karşısına geçecek olursa mevcut kriz laikliğin sonunu getirecek bir inkılaba dönüşebilecek.”

Hürriyet



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,852 µs