En Sıcak Konular

'Bildiklerimiz planlı bir cinayete işaret ediyor'

28 Nisan 2008 13:26 tsi
'Bildiklerimiz planlı bir cinayete işaret ediyor' Mahkeme önünde, adalet için bekleyişlerini sürdüren 'Hrant'ın Arkadaşları İnisyatifi'nin yaptığı açıklamada "tüm bildiklerimizi planlanmış bir cinayetin olduğunu gösteriyor. Bu dava, bu ülke adaletinin, bu ülke insanlarının, bu ülkedeki hak hukukun da

"Sevgili arkadaşımız, dostumuz Hrant Dink’i öldürenlerin yargılanması biraz ötemizdeki mahkemede sürüyor. Dava dosyasından, sanık ve tanık ifadelerinden ortaya çıkan gerçekler “Hrant için adalet için” sözümüzün ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor. Cinayet sırasında Trabzon’da Jandarma Komutanı olan Albay Ali Öz, rica minnet çağrıldığı ve lütfen geldiği Türkiye Büyük Millet Meclisi Araştırma Komisyonu'na ifade vermedi. Gerekçesi de “devam eden mahkemeyi etkilememek”ti..." diyen Hrant'ın arkadaşları açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Albay Ali Öz’ün TBMM’ye gerçekleri anlatması mahkemeyi nasıl etkilerdi ki! Bu davada gerçeklerin ortaya çıkması mahkemeye nasıl bir olumsuz etki yapabilir ki. Trabzon’da cinayetten önce üstlerine bilgi verdiklerini geçen duruşmalarda itiraf eden askerlerin davası neden hala Trazon’da sürdürülüyor ve ana dava ile birleştirilmiyor? Bu askerlerin anlattıkları bu davayla ilgili değil mi? Gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamayacak mı? Adalet için merak ediyoruz…

Hrant Dink’i vilayete çağırıp, “ayağını denk al” diyen Vali Yardımcısı başka bir ile atandığı halde İstanbul’un güvenliğinden sorumlu olmaya devam ediyor.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a adalet için soruyoruz, “Bu Vali Yardımcısı tarafınızdan başka bir ile atandığı halde neden İstanbul’un güvenliğini ona emanet etmeyi tercih ediyorsunuz?” Onun bizlerin bilmediği özel bir yeteneği mi bulunuyor?

Adalet için merak ediyoruz… Hrant Dink cinayetinin üzerinden 16 ay geçtikten sonra İstanbul Emniyetinde bazı görevlilerinin Hrant Dink’in öldürüleceğine ilişkin bilgi ve ihbarları hasır altı ettikleri, evrakları tahrif ettikleri gerçeğiyle yüz yüze geldik… Bu bilgiler ortaya çıkınca İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın, O.S’nin yakalanmasının ardından yaptığı şu açıklamayı anmsadık: “Cinayetin herhangi bir siyasi boyutu ve örgüt bağlantısı yok, suikast milliyetçi duygularla düzenlenmiş.” Celalettin Cerrah’ı böyle konuşturan acaba neydi? Bir bildiği mi vardı? Onu bir yönlendiren mi vardı?

Kendi yurttaşlarını sırf değişik bir dinden olduğu için tehlikeli gören bir “devlet” yönetme anlayışıyla karşı karşıyayız. Hala “misyonerlik” raporlarıyla insanlar hedef gösterilmeye devam ediyor. Hrant Dink cinayeti davası, bu ülke adaletinin, bu ülke insanlarının, bu ülkedeki hak hukukun da bir sınavı haline dönüştü.

Hrant Dink’i sonsuza kadar yitirdik, bunu biliyoruz.

Hrant Dink davasında adaletin yerini bulması, bu karanlık cinayetin arkasındaki sorumluların ortaya çıkarılması mümkündür. Şimdiye kadar bizim bildiklerimiz bile bu cinayetin nasıl organize bir cinayet olduğunu gösteriyor… Hrant için adalet için, Hrant’ın özlemini duyduğu özgürlükçü, eşitlikçi, farklılıkların bir zenginlik olarak kabul edildiği bir Türkiye için hep burada olacağız..."

sesonline.net



Bu haber 392 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,753 µs