En Sıcak Konular

1 Mayıs için korkutan restleşme

28 Nisan 2008 13:44 tsi
1 Mayıs için korkutan restleşme    
Vali Muammer Güler'in Taksim için açıkladığı korkutan istihbarata rağmen; Sendikalar Taksim inadını sürdürerek rest çekti: "1 Mayıs'ta Taksim'deyiz"

İstanbul Valisi Muammer Güler, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda yapılacak her hangi bir gösteriye izin verilmeyeceğini açıkladı. Sendikalardan rest gecikmedi.

SENDİKALARDAN REST

Muammer Güler'in açıklamasına sendikalardan cevap gecikmedi. DİSK, TÜRK-İŞ ve KESK ortak bir açıklama yayınlayarak 1 Mayıs Kutlamaları için Taksim'de olacaklarını kaydetti.

İstanbul Valisi Muammer Güler, 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmak istenmesiyle ilgili açıklama yaptı. Güler yaptığı açıklamada, "Taksim'de 1 Mayıs günü herhangi bir yürüyüş ve gösteri yapmak mümkün değildir. Kadıköy, Kartal, Çağlayan ve Kazlıçeşme Meydanı'nda yapılabilir. Sendikacı arkadaşlarımıza çağrı yapıyorum. Gelin gösterilerinizi bu meydanlarda yapın. Taksim güvenlik içinde uygun değildir. Bu nedenle kutlama için uygun da değildir" dedi.

"İSTANBUL'U FELÇ EDECEĞİ DE ORTADADIR"

Dolmabahçe, Şişli ve Şişhane'den gelinmesine izin verilmeyeceğini ifade eden Güler, "Böyle bir yürüyüşe izin verilmeyeceği gibi bu yürüyüşlerin İstanbul'u felç edeceği de ortadadır. Kazancı Yokuşu'nda toplanmalara izin verilecektir. Kanunsuz eylemlerden kaçınmaya bir kez daha davet ediyorum. Buradaki mitingin Taksim'i olumsuz yönde etkileyeceği ortadadır" diye konuştu.

"ÇAĞRIDA BULUNAN YETKİLİLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU BULUNULDU"

Sendikalara yazı yazarak sorumluluklarını hatırlattığını kaydeden Güler, "Kanunsuz gösteri ve yürüyüşler suçtur. Ayrıca kanunsuz toplantıya davette suçtur. Taksim'de gösteri için çağrıda bulunan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Marjinal ve bölücü örgütlerin, Taksim'deki toplantılarda provokatif eylemler yapacağı, molotoflu, silahlı çatışmaya gireceği tespit edilmiştir. Bu raporları değerlendirerek biz halkın can ve mal güvenliğini sağlamak mecburiyetindeyiz. Sendikaların bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz. Geçtiğimiz yıl yaşanan o kötü görüntüleri yaşamak istemiyoruz" şeklinde konuştu.

"POLİS GÜÇ KULLANACAKTIR"

Güler konuşmasını şöyle sürdürdü: "Güvenlik görevlileri, kanun dışı toplantıları zorla dağıtmaya mecburdur. Kanuna riayet edenlere bizim karanfillerimiz hazırdır. Ancak uymayanlara uygulanacak kurallar bellidir. Polisimiz kendilerine verilen yetki çerçevesinde orantılı güç kullanacaktır"
 Yorum Ekle  Arkadaşına Gönder  Yazdır Toplam 1 Yorum

İlgili haberler;

Vali Güler 1 Mayıs'a nokta koydu- Video

http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=64611



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,417 µs