En Sıcak Konular

Telekom'un halka arz fiyatı

28 Nisan 2008 12:25 tsi
Türk Telekom'daki yüzde 15'lik Hazine hissesin halka arzıyla ilgili süreç başladı. Hisse fiyatları ve takvim süreci açıklandı.

Türk Telekom'daki yüzde 15'lik Hazine hissesinin halka arzıyla ilgili ön talepler, 28-29-30 Nisan 2008 tarihlerinde toplanacak.

Halka arzdaki kesin talep toplama dönemi ise SPK'nın onayının ardından 7-8-9 Mayıs 2008 olarak planlanırken, halka arz yoluyla satışa sunulan hisselerin İMKB Yönetim Kurulunun onayının ardından 15 Mayıs 2008 tarihinden itibaren İMKB'de işlem görmeye başlaması hedefleniyor.

Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Türk Telekom Genel Müdür Yardımcıları Erem Demircan ve Celalettin Dinçer'in katılımıyla halka arza ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

Halka arzda mevcut sermayesi 3,5 milyar YTL olan Türk Telekom'un yüzde 15 oranında hissesine karşılık gelen Hazine Müsteşarlığına ait 525 milyon YTL'lik hissesi satışa sunulacak. Halka arzda ayrıca, 78 milyon 750 bin YTL'lik hisseye karşılık gelen yüzde 2,25'lik 'ek satış' hakkı kullanım imkanı bulunuyor.

Türk Telekom hisselerinin halka arzında satışa sunulacak hisselerin yüzde 30'u Türk Telekom ve PTT çalışanları ile küçük tasarruf sahipleri, yüzde 3'ü alım gücü yüksek bireysel yatırımcılar ve yüzde 2'si de yurt içi kurumsal yatırımcılar olmak üzere, toplam yüzde 35'lik bölümü yurt içindeki yatırımcılara tahsis edilirken, yurt dışı yatırımcılara tahsis edilen oran ise yüzde 65 olarak belirlendi.

HALKA ARZ FİYATI 3,90-4,70 YTL OLARAK BELİRLENDİ

Halka arz fiyat aralığı 1 YTL nominal değerli pay için 3,90-4,70 YTL olarak belirlendi.

Halka arzda Türk Telekom ve PTT çalışanlarıyla küçük tasarruf sahipleri ön talepte bulunmaları durumunda peşin ödeme yüzde 7, kredi kartı ya da vade farksız 5 taksitte ödemede de hisse değeri üzerinden yüzde 4 iskontoya hak kazanacaklar. Bunların, halka arzdan kesin talep döneminde hisse talebinde bulunmaları halinde ise peşin ödemede yüzde 4 oranında iskonto kazanacaklar.

Alım gücü yüksek yurt içi bireysel yatırımcı grubu da ön talepte peşin ödemede yüzde 5, vade farksız 5 taksitte ödeme ve kredi kartıyla ödeme yüzde 2 iskonto kazanacaklar. Bu grupta yer alan yatırımcılara, ön talebe katılmadan kesin talep başvurusu yapmaları durumunda peşin ödemede yüzde 2'lik iskonto sağlanacak.

Halka arzda Türk Telekom ve PTT çalışanları en fazla 20 bin pay, küçük tasarruf sahipleri en fazla 2 bin paya kadar talepte bulunabilecekler. Alım gücü yüksek bireysel yatırımcılar için de en az 2 bin paylık talepte bulunma zorunluluğu söz konusu.

AA



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,736 µs