En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu Lordlar Kamarası'nda

28 Nisan 2008 12:02 tsi
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, İngiliz Parlamentosu'nun davetlisi olarak İngiltere'ye gidiyor ve Lordlar Kamarası'nda konuşacak...

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, İngiliz Parlamentosu'nun davetlisi olarak yarın İngiltere'ye gidecek ve 30 Nisan Çarşamba günü Lordlar kamarasında konuşacak.

BBP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Yazıcıoğlu İngiltere Parlamentosu'ndaki konuşmasının ardından 1 Mayıs Perşembe günü Londra Üniversitesi'nde öğretim üyeleri, öğrenciler ve toplum liderlerinden oluşan katılımcılara hitap edecek. Konferansa tek konuşmacı olarak davet edilen Yazıcıoğlu, konferansın ikinci yarısında katılımcıların sorularını cevaplandıracak.

Yazıcıoğlu, üç günlük İngiltere ziyareti çerçevesinde, Dışişleri Bakanlığı (Commonwealth and Foreign Affairs) yetkilileri ile de görüşecek. Türk Toplum Temsilcileri, Türkiye Büyükelçiliği ve Türkiye-İngiltere Ticaret Odası'nın İngiliz ve Türk üyeleriyle buluşacak olan Yazıcıoğlu, birçok gazete, TV ve radyoya partisinin görüşlerini aktaracak.

Yazıcıoğlu, konuşmalarında, İslam ve terörün birlikte anılmasına tepkisini dile getirecek, Türkiye'nin Kafkaslar, Balkanlar, Ortadoğu ve Asya kuşağındaki demokratik süreci gören ve sağlıklı ilişkiler yürüten bir ülke olmasının üstünde duracak, Türkiye'nin bölge ile tarihi, dini ve kültürel bağları ve bunların yeni jeo-politikte öngördükleri avantaj ve dezavantajlarını değerlendirecek. Türkiye'nin enerji üreten ve tüketen ülkelerin kaynak noktasında bulunması ve �enerji terminali� rolünü anlatacak.

Bunlarla beraber, Yazıcıoğlu, Doğu-Batı ilişkilerini masaya yatıracak ve Türkiye'nin gerçek anlamda hukuk devleti olma, temel insan hakları, fikir, inanç özgürlüğü alanındaki açılımlarıyla birlikte milli karakterini de koruyarak çok yönlü bir dış politika izleyebilecek konuma ve imkana sahip olduğunun altını çizecek.

Yazıcıoğlu'na İngiltere'de BBP Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Şanverdi, Metin Gündoğdu ve Mehmet Efe, BBP MKYK Üyesi Av Kemal Yavuz, BBP Kurucular Kurulu Üyesi Mustafa Semerci, İşadamı Mustafa Karakaş, Denizli İl Başkanı-İşadamı Hüseyin Sarı, İşadamı Namık Kepenek, İşadamı H. Mehmet Baş eşlik edecek.

samanyolu



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,885 µs