En Sıcak Konular

Vurguncuya darbe!

28 Nisan 2008 11:37 tsi
Rekabet Kurumu Başkanı açıkladı: Fiyatları yüksek tutulan ürünlere inceleme geliyor


Rekabet Kurumu Başkanı Kaldırımcı, önümüzdeki dönemden itibaren re’sen incelemelere ağırlık vereceklerini belirterek “Düşen enflasyona rağmen kendi fiyatlarını düşürmeyenler var. Bu pazarları incelemeye alacağız. Pirinçle ilgili de yoğun mesai yapıyoruz” dedi

Rekabet Kurulu’ndan, enflasyona direnen bazı ürün pazarlarına inceleme geliyor. Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, yeni dönemde kurulun enflasyona direnerek, fiyatlarını bilerek yüksek tutan sektörleri re’sen incelemeye alacaklarını açıkladı. Bu nedenle DPT ile işbirliği içinde olduklarını belirten Kaldırımcı, Merkez Bankası ile de bu yönde bir işbirliğinin başlangıç aşamasında olduğunu belirtti.

Kaldırımcı, EMD üyeleri ile yaptığı sohbette önümüzdeki dönemle ilgili bazı açıklamalar da yaptı. Rekabet Kurulu’nun 10 yılı aşkın uygulamaları arasında, kendisine gelen talepler ve başvurular, şikayet ve ihbar dilekçelerine odaklandığını belirten Kaldırımcı, şunları söyledi:

“Önümüzdeki dönemde re’sen incelemelere ağırlık vereceğiz. Bu kapsamda örneğin enflasyona direnen ürün pazarları var. Bunlar düşen enflasyona rağmen kendi fiyatlarını düşürmemekte direniyorlar. İlk anda bu pazarları incelemeye alacağız. Re’sen inceleme yetkimizi kullanacağız.”

Son dönemde pirinç fiyatları başta olmak üzere gıdadaki yüksek fiyatların incelenip incelenmeyeceğinin sorulması üzerine Kaldırımcı, “Pirinç ve daha genel onlamda gıda bu kapsamda ele alınacak. Bunun örgütlü olduğunu hissettiğimiz anda soruşturma açma kararındayız. Pirinçle ilgili kurumda yoğun bir mesai başlamıştır. Bunu söyleyebilirim” dedi.

Kuraklığın tarıma zararı 5 milyar YTL

Türkİye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kuraklığın tarıma verdiği zararın 5 milyar YTL’ye ulaştığına dikkat çekerek, tarımın yüzde 7.3 küçüldüğünü söyledi. Kuraklık ile ilgili önlemler alınması gerektiğini kaydeden Bayraktar, çiftçilerin kredi borçlarının ertelenmesini istedi. Bayraktar, Türkiye buğday üretiminin 2.8 milyon tonunu gerçekleştiren Güneydoğu’da görülecek yüzde 90 azalma ile buğday rekoltesinde 2.5 milyon tonluk azalma beklendiğini ekledi.

vatan



Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,176 µs