PKK ve Ergenekon işbirliği | " /> PKK ve Ergenekon işbirliği | "/>

En Sıcak Konular

PKK ve Ergenekon işbirliği

28 Nisan 2008 10:48 tsi
PKK ve Ergenekon işbirliği  Devleti her yıl milyarlarca dolar zarara uğratan kaçak akaryakıt satışında, PKK terör örgütü ile Ergenekon Çetesi’nin işbirliği çıktı.

Türkiye'nin en önde gelen firmasının işletme müdürü geçen yıl öldürüldü. 'Çalışanları öldürdü' dendi. Ancak bilgisayarı çözülünce rüşvet çarkı belgelendi ve kaçakçılık-PKK-Ergenekon bağı ortaya çıktı

Devleti her yıl milyarlarca dolar zarara uğratan kaçak akaryakıt satışında, PKK terör örgütü ile Ergenekon Çetesi'nin işbirliği çıktı.

Yaklaşık bir yıl önce silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Türkiye'nin önde gelen akaryakıt şirketlerinden birinin işletme müdürlüğünü yapan Ömer Cemil Sanal'ın, bir yıl sonra ortaya çıkan e-posta yazışmaları, kaçak akaryakıt satışındaki karanlık ilişkileri gün yüzüne çıkardı.

ÖNCE ADİ CİNAYET DENİLDİ

MERSİN bölgesinin en büyük akaryakıt depolarını bünyesinde barındıran büyük bir firmanın işletme müdürlüğünü yapan Ömer Cemil Sanal, görev yaptığı Hatay Dörtyol'da 6 Mart 2007 tarihinde iş çıkışı silahlı saldırı sonucunu öldürüldü. Cinayetin ardından Sanal'a bağlı işletmelerde çalışan iki kişi cinayet zanlısı olarak tutuklandı ve olay 'adi olay' olarak kayda geçti. Ancak, Sanal'ın öldürülmesini şüpheli bulan kardeşleri, cinayetin peşine düştü. Bir yıldır dedektif gibi çalışan Ömer Sanal'ın, Sema ve Deniz adlı iki kardeşi, Sanal'ın bilgisayarındaki kayıtların silindiğini tespit etti.

SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLDİ

BİLGİSAYAR'IN silinen kayıtları özel bir sistemle çözüldü. Sanal'ın bilgisayarındaki yazışmalar cinayet davasının görüldüğü İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi'ne teslim edildi. Her iki kardeş de, olayın akaryakıt kaçakçılığından kaynaklandığını iddia ederek, davanın akaryakıt kaçakçılığı yönünde de araştırılmasını istedi. Hatay Dörtyol Cumhuriyet Savcılığı'nın da, yeni bilgi ve belgeler ışığında, iddialarla ilgili olarak soruşturmayı derinleştirdiği bildirildi.

KONTROL MEMURUNA 300 YTL

Ömer Cemil Sanal'ın kardeşleri tarafından mahkemeye sunulan yazışmalar, kaçak akaryakıt satışında kamu görevlilerine rüşvet verildiğine ilişkin bilgiler de yer alıyor. Örneğin, bir kontrol memuruna verilecek rüşvet için, 'Gümrük memuruna elden 300 YTL verildi' şeklinde açıklamalar bulunuyor.

Yine mahkemeye sunulan bilgi ve belgelerde, akaryakıt taşınmasında Kuzey Irak'ta PKK'ya yakın kişilere verilen rüşvetler isim isim yer alıyor. Yine aynı belgelerde, Türkiye'deki akaryakıt şirketlerinin, kaçak akaryakıt için gizli akaryakıt hatları yaptıkları da öne sürülüyor.

Ergenekon bağlantısı
Sanal'ın yakınları tarafından mahkemeye ve cumhuriyet savcılığına sunulan bilgi ve belgelerde, emekli bazı askerlerin de isimleri verilerek, bu kişilerin de akaryakıt kaçakçılığına karıştığı öne sürülüyor. Bölgede görev yapan ancak Sanal cinayetinin ardından emekli edilen üst düzey komutanın ismine Engenokon terör örgütü operasyonu kapsamında gözaltına alınan emekli Tuğgenaral Veli Küçük'ün arşivinde çıkan dosyalarda da rastlanmıştı.

Aktif haber



Bu haber 1,237 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,371 µs