En Sıcak Konular

Demirkazık 'aklî muhakeme' raporu için Adlî Tıp'ta

28 Nisan 2008 08:43 tsi
'Terör örgütü PKK'ya bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçundan tutuklu yargılanan Nil Demirkazık, akli muhakemesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'nda gözetim altına alındı.

Bir haftadır gözlem odasında tutulan Demirkazık hakkında psikiyatri uzmanları tarafından rapor hazırlanacak.  
 
Nil Demirkazık, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek' iddiasıyla yargılanıyor. Demirkazık'ın psikiyatri hekimi olan babası Mustafa Batman, mahkemeye yazılı başvuruda bulunarak, "Kızım psikiyatri hastası. İlaçlarını alamadığı için böyle davranıyor." diyerek Demirkazık'ın akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespitini istedi. Bunun üzerine, mahkeme Nil Demirkazık'ı Adli Tıp Kurumu'na sevk etti. Bir haftadır gözlem odasında tutulan Demirkazık hakkında, gözlem ihtisas dairesi psikiyatri hekimleri rapor hazırlayacak. Adli Tıp, 'akıllı ve cezai ehliyeti tam' raporu verirse Demirkazık, 8,5 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak. 'Ruh hastası, cezaî ehliyeti yok' raporu verilirse cezaevinden çıkarılıp tedavi için akıl hastanesine gönderilecek. Adli Tıp'ın, cezaî ehliyetinin tam olmadığı (yarı akıllı, yarı deli) yönünde rapor vermesi durumunda ise yargılama devam edecek, ancak cezada indirime gidilecek.

Yakasında Kürdistan rozeti taşıdı

Nil Demirkazık, sosyete antikacısı olarak bilinirken AK Parti'nin kuruluş aşaması ve sonrasında medyadaki haberlerle tanındı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı bütün şehirlerdeki programlarında bir gölge gibi izledi. Partiden yüz bulamasa da o inatla programlara katıldı. Son zamanlarda ise DTP'nin mitinglerinde ve 8 Kasım 2007'de Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetiminin yanında boy gösterdi. Yakasında Irak, Suriye, İran ve Türkiye topraklarının da içinde gösterildiği Kürdistan rozeti taşıdı. Kuzey Irak'ta peşmerge kıyafetiyle elinde silahla pozlar verdi. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi de bu rozeti ile Batman'da yerel bir gazetede 'Sayın Öcalan' diye yazdığı yazılardan sonra hakkında terör örgütü PKK'ya bilerek yardımdan hapis davası açtı.

Asker bir psikiyatrist babanın kızı olarak 1956 yılında Ankara'da doğan Nil Demirkazık, TED Ankara Koleji mezunu. İsviçre üniversitelerinde Fransız dili bölümünün ardından Paris Sorbonne Üniversitesi İletişim Bölümü'nü bitirdi. Sonra Türkiye'ye dönüp Hacettepe Üniversitesi'nde Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi, aynı bölümde master yaptı. Hacettepe'den sonra İtalya Siena Üniversitesi'nde İtalyanca öğrendi.
 
zaman



Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,131 µs