En Sıcak Konular

Baykal'dan İslami vaadler

27 Nisan 2008 20:02 tsi
Partisinin grup toplantılarında ayet ve hadislerden örnekler vererek bu konudaki duyarlılığını gösteren Baykal, kurultaydaki konuşmasında da partisinin yeni süreçteki stratejisini aktardı. Baykal, “Ezan ve camiler özgür olacak, herkes hacca gidecek&

CHP'nin 32. olağan Kurultayı'nın ilk gününde kendisine rakip olan adaylara karşı gövde gösterisi yapan Deniz Baykal, yaklaşık 3 saat süren konuşmasında AK Parti'ye ve parti içi muhalefete yüklendi. CHP'nin yeni dönemde sürdüreceği strateji konusunda önemli ip uçları veren Deniz Baykal, ' Türkiye İslamiyetin özgürce yaşanacağı bir ülke haline gelecek' vaadinde bulundu. CHP'nin 32. Baykal'ın 10 kurultayı Atatürk Spor Salonu'unda gergin başladı. Baykal'a karşı aday olduklarını açıklayan Samsun Millvetkili Haluk Koç'un salona girişi sırasında Baykal taraftarları hareketlendi. Taraflar arasında yaşanan arbede zaman zaman sert yumruklaşmalara dönüştü.

TÜRKİYE YOL AYRIMINDA

Delgelere seslenen Baykal, izlenecek statejiye ilişkin ipuçları verirken, Türkiye'nin yol ayırımında olduğunu öne sürdü. Baykal, "Türkiye yeniden, hem demokrasiyi hem laikliği koruyarak, hem de dinin inançlarını sergileyen bir yola girmelidir. Türkiye İslamiyet'in en güzel şekilde yaşandığı ülke olacak. Camiler özgür olacak, ezanlar özgür olacak. Herkes özgürce Hacca gidecek. İnançlar özgürce yaşanacak... Türkiye laikliğin en güzel şekilde yaşandığı ülke olacak. Devlet laik kalacak. Türkiye bu konuyu laiklikten vazgeçerek çözemez" dedi.

KÜRT PAKETİ ÇIKMADI

Baykal, konuşmasının bir bölümünü ise Kürt sorununa ayırdı. Baykal daha önce sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yaptığı görüşmede Kurultay'da açılım yapacağını belirtmişti. Baykal, Kürt sorununa değindi ancak çözüm önerisi ortaya koymadı. Baykal, DTP'nin etnisite üzerinden, AK Parti'nin de din üzerinde siyaset yaptığını ileri sürdü.

CHP ÖNÜNDE DİZ ÇÖKÜN

Baykal, demokrasilerde her şeyin alternatifi olduğunu hatırlatarak, ancak CHP'nin alternatifi olmadığını savundu. Baykal şöyle konuştu:

"Başbakan gittiği yerlerde 'CHP döneminde taş taş üstüne konmadı' diyor. Vallahi iftira büyük günahtır. CHP döneminde yapılan PTT'yi satıp caka satıyorsun, sonra da taş üstünde taş yok diyeceksiniz... Ekonomide de siyasette de Türkiye yol ayrımına geldi. Alternatifsiz değiliz demokraside her türlü alternatif var. Bunun ne olduğunu biz biliyoruz. Demokraside her türlü alternatif var. Bu iktidar gelecek geçecek. Daha nicesi gelecek geçecek Bütün mesele alternatife sahip çıkmaktır. İktidarın alternatifi var. CHP'nin yok. Alternatifsiz değiliz demokraside her türlü alternatif var...Şimid bana yendien görev verilirse bunun gereğini yapmaktan kıvanç ve mutluluk duyarım... Önümüzdeki dönemde ne oalcağına ne yapacağımıza karar vereceğiz. Hiç birimiz CHP'den önemli değiliz. Hiç birimiz CHP'ye yön verme mecburiyetinde değiliz. Sizlerle yolduluğumuz devam ediyor. CHP'nin manevi ağırlığı karşısnda diz çökmeliyiz."

Gidin kendinize parti kurun

Parti içinde kendisine yapılan eleştirilere ve rakiplerine sert eleştirilerde bulunan Baykal, 'Bizi eleştireceğinize AKP'yi eleştirin. Bizi beğenmeyen kendine parti kursun' diye konuştu. Baykal şunları söyledi: "Biz sorumluluğumuzun bilincindeyiz, ne yaptığımızı biliyoruz. Masa başında 'CHP şöyle yapsın ben 10 milyon oyu götürürüm' gibi amatör siyasi uzmanların değerlendirmelerini zevkle izliyorum. Bu önerilerin ne anlama geldiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Birileri çıkıyor CHP'nin genel başkanını, genel sekreterini beğenmiyor ve CHP'nin başına geçmek istiyor. CHP'yi bu kadar beğenmiyorsan kendi partini kur. CHP'ye karşı siyaset yapmak, buyur yap. Türkiye gözünü dikti CHP'ye bakıyor. CHP kendi önemini biliyor, büyük yolculuğunu sürdürüyor. CHP'de sandalye kapmak için düşman kucağına oturmayacağız. Birileri zannediyor ki buraya gelmiş olan siz 1271 delege birilerinin kumandasıyla, talimatıyla gelmişsiniz. Bugün bu salonda CHP'nin kurultayına gelme hakkını kazanmış olan delegeler 20-25 yıl sosyal demokrasi mücadelesinde dirsek çürütmüş insanlardır."

yeni şafak



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,687 µs