En Sıcak Konular

Erdoğan artık uçağına gazeteci almıyor

27 Nisan 2008 19:32 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Suriye’ye yaptığı günübirlik çalışma gezisi de dahil son 6 yurtdışı gezisinde uçağına gazeteci almadığı görüldü.

Başbakan Erdoğan, yurtdışı gezilerine çıkarken uçağına kendisinin belirlediği gazetelerin üst düzey yönetici veya Ankara temsilcilerini alıyordu. Uçağına aldığı gazetecilerin seçimi de sık sık eleştiri konusu olan Erdoğan, uçakta gazetecilere ya tek tek mülakat veriyor ya da topluca sohbet toplantısı yapıyordu. Kamuoyunun da merakla beklediği bir çok konuya uçakta gazetecilerle yaptığı sohbet toplantılarında açıklık getiren Erdoğan’ın bu konuşmaları da gazete, televizyon ve radyolarda geniş yer buluyordu.

Başbakan Erdoğan en son 7 Aralık 2007’de 2’inci AB-Afrika Zirvesi’ne katılmak için Portekiz ziyareti sırasında gazetecileri uçağına almıştı. Erdoğan, Portekiz yolunda gazetecilere PKK’yı dağdan indirmek için yapılan çalışmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan’ın bu sözleri gazetelere yansımış ve kamuoyunda tartışılmıştı. Erdoğan, Portekiz ziyaretinin ardından Türkiye’de yaptığı açıklamada ise çıkan haberleri yalanlamıştı. Erdoğan, “Böyle bir çalışma yapılıyor diye benim bir açıklamam yok. Sadece ’221 ile ilgili eve dönüş yasası ile alakalı olarak bu madde üzerinde bazı çalışmalar yapılabilir’ dedim. Eve dönüş yasası kalkmamıştır, şu anda var yürürlükte. Ama bunun üzerinde onu daha esnetebiliriz, daha farklı hale getirebiliriz. Bu çalışmalar yapılabilirö açıklamasını yapmıştı.

-GAZETECİLERLE SON GEZİSİ PORTEKİZ-

Başbakan Erdoğan’ın Portekiz seyahati ve gazetecilerle yaptığı son seyahat oldu. Erdoğan bu gezisinden sonra 8 ülkeyi kapsayan 6 yurtdışı gezisi daha yaptı. Ancak bunların hiç birinde uçağına gazeteci alınmadı.
Gazetecilerle yaptığı son seyahati olan Portekiz’den sonra medyaya yönelttiği ağır eleştirileriyle dikkat çeken Başbakan Erdoğan, bu ülkenin ardından İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriquez Zapatero’nun davetlisi olarak İspanya’ya gitti. Erdoğan bu ziyaret sırasında türbanla ilgili açıklamalar yaparak “velev ki siyasi simge, siyasi simgelere yasak getirebilir misiniz?" dedi. Erdoğan’ın bu açıklaması Türkiye’de tartışmalara neden oldu ve medya Erdoğan’a yönelik sert eleştirilerde bulundu.

-MEDYAYA SERT ELEŞTİRİ-
Bu eleştirilerin yapıldığı bir sırada Başbakan Erdoğan, 7 Şubat 2008’de Almanya’ya gitti ve uçağına yine gazeteci almadı. Almanya gezisinin ardından Erdoğan, medyaya yönelik eleştiri üslubunu sertleştirdi ve AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda medyaya yüklendi.
Başbakan Erdoğan bu tarihten sonra 25-27 Mart 2008 tarihleri arasında Bosna Hersek, Arnavutluk ve Bulgaristan’ı kapsayan bir gezi daha yaptı. Erdoğan, bu gezisine olduğu gibi 1-3 Nisan’da yaptığı İsveç ve son olarak da 13-15 Nisan arasında yaptığı Katar ziyaretleri sırasında hiçbir gazeteciyi uçağına almadı. Suriye ile İsrail arasında Golan tepeleri konusunda arabulucu görev üstlenen Erdoğan, dün bu çerçevede Suriye’ye yaptığı günübirlik çalışma gezisi de uçağına gazeteci almadı.
Başbakan Erdoğan’ın bu uygulamaya neden son verdiği bilinmiyor ancak, yurtdışı gezilerinde uçağına gazeteci almaması, Erdoğan’ın basına yönelik sert açıklamalarının ardından gelmesi dikkat çekici bulundu.

milliyet



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,846 µs