En Sıcak Konular

İşte CHP'nin komedi gibi bildirgesi

27 Nisan 2008 21:12 tsi
Atatürk Spor Sarayı'nda gerçekleşen CHP Kurultayı'nın Sonuç Bildirgesi Ankara İl Başkanı Yaşar Çatak tarafından okundu. Bildirgede hukukun üstünlüğü ve egemenliği önündeki tüm engellerin kaldırılmasının zaruret olduğu belirtildi.

Atatürk Spor Sarayı'nda gerçekleşen CHP Kurultayı'nın Sonuç Bildirgesi Ankara İl Başkanı Yaşar Çatak tarafından okundu. Kurultayla ilgili sayısal bilgiler veren Çatak , partide demokratik görüş alışverişinin ve eleştirilerin kendisine yer bulduğu bir zeminin oluştuğunu kaydetti.

Partinin bütünleştiğini ve Genel Başkan Baykal'ın etrafında kenetlendiğini vurgulayan Çatak , CHP'nin laik cumhuriyetin ve demokrasinin güvencesi olmayı sürdüreceğini kaydetti.

Çatak tarafından okunan Sonuç Bildirgesi'nde, AK Parti iktidarının dış siyasetteki konumu ve duruşu eleştirildi. TÜRKİYE'nin iç ve dış odaklara karşı soylu bir İstiklal Mücadelesi sonucu kurulduğuna işaret edilen Bildirgede, dönemin şartlarına rağmen teslimiyetçi bir siyaset izlenmediği ifade edildi.

CHP tarafından terörün her alanda ve her biçimde reddedildiğine dikkat çekilen Sonuç Bildirgesi'nde şöyle denildi: "Her türlü terörü lanetliyoruz, teröre destek veren tüm kurumları çevreleri kınıyoruz. Hükümetin teröre karşı izlediği siyaseti içimize sindiremiyoruz. Bununla birlikte Irak'ın bütünlüğünü koruyan bir devlet olarak varlığını sürdürmesi çok önemlidir. Kuzey Irak'ta yaşayanlar kardeşimizdir.

"TÜRKİYE, IRAK'IN HUZURUNU, REFAHINI ARTTIRAN ADIMLAR ATMALI"
TÜRKİYE, Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı duyarak, onların huzurunu, refahını artttıran adımlar atılmalıdır. Bölgenin gençlerine eğitim ve staj imkanı verilmes, Anadolu'nun nimetlerinden yararlandırılması, askeri seçeneğin yanında yer almalıdır."

CHP Kurultayı Sonuç Bildirgesi'nde Avrupa Birliği'yle ilişkilerde eşit ve onurlu bir üyelik istendiği, tam üyelik dışındaki seçeneklerin reddedildiği bildirildi. Yargıyla ilgili partinin tespitlerine yer veren Bildirgede, yargı bağımsızlığı ve yargıç güvencesinin hukuk devletinin ön şartı olduğu vurgulandı. AK Parti'nin kendi yargısını oluşturmak ve yargı erklerini baskı altına almakla suçlandığı Bildirgede, yargının yasama ve yürütmenin etkisine, siyasetin kuşatmasına sokulmaması istenirken; Hukukun üstünlüğü ve egemenliği önündeki tüm engellerin kaldırılması gerektiği belirtildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun bağımsız bir yapıya bürünmesi gerektiğine yer verilen Kurultay Bildirgesi'nde "Laiklik demokrasinin omurgası, iç barışın çimentosu, kadın ve erkek eşitiğinin teminatıdır" ifadelerine yer verildi.

Hiçbir seçim sonucunun anayasaya bağlılığı ortadan kaldırmayacağına temas edilen Sonuç Bildirgesi'nde, TÜRKİYE'de hukuk ve anayasaya saygılı siyasetçilerin söz sahibi olması istendi. Bildirgede, dokunulmazlıkların da kaldırılması talep edilirken, Siyasi Ahlak Yasası çıkarılması ve devletin üzerinden haksız zenginleşmenin önüne geçilmesi gerektiğinin altı çizildi.

BİLDİRGEDE, TÜM İNSANLARI GELİŞME, BARIŞ VE REFAHA TAŞIMA KARARLILIĞI
Bildirgede, Güneydoğu ve Doğu Anadolu başta olmak üzere, ayrımsız, tüm insanları gelişmeye, barışa ve refaha taşıma kararlılığına yer verildi. TÜRKİYE Cumhuriyeti Devleti'nin etnik bir yapı devleti ya da din devleti olmadığına işaret edilen CHP 32'nci Kurultayı Sonuç Bildirgesi'nde, devletin etnik kör olduğu ve kimseyi asimile etme hakkının bulunmadığı vurgulandı ve her kökenden vatandaşların ana dilini öğrenme, onu geliştirme, müziğini yapabilme hakkının olduğu kaydedildi. Bildirgede şu ifadelere yer verildi:

"Ekonomide üretime dayalı, güçlü sanayi ve adil bölüşüm olmalı. AK Parti'nin ekonomi politikası sosyal devleti göçertmiştir, rant ekonomisine dönüşmüştür. Gelir dağılımındaki uçurum kapatılmalı, sosyal devlet ayağa kaldırılmalıdır. Unutulmamalıdır ki işsizlik tırmanıyor, işsizlik sigortası fonu kamu açıklarını kapatmak için kullanılıyor. Bölgeler arası refah ve yaşam farkı giderek artıyor.

çalışma yaşamında ILO Standartları hakim olmalıdır. AK Parti döneminde başta GAP olmak üzere yatırım durmuştur. GAP'ta halen tamamlanmamış projeler tamamlanmalıdır.

Parti olarak hedefimiz ilk yerel ve genel seçimlerde iktidara yürümektir. Halkımızın özlem ve taleplerini sahiplenerek sosyal demokrasiyi iktidar yapmak amacımızdır."


habervaktim



Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,332 µs