En Sıcak Konular

Umut Oran: Sonuç sürpriz olmadı

27 Nisan 2008 17:45 tsi
CHP’nin 32. Olağan Kurultayı’nda genel başkan adaylığı için tüzükte öngörülen yeterli imzayı sağlayamayan Umut Oran, sonucun kendisi için sürpriz olmadığını söyledi.

Oran, kurultayın ikinci günü parti organlarına adaylık için başvuru süresi devam ederken Atatürk Spor Salonu’na geldi. Genel başkanlık seçimi sonucuna ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Oran, "Sonuç benim açımdan sürpriz olmadı. Ben baştan da oyunun kurallarını, oyuncularını ve sonucu zaten bildiğimi ifade etmiştim. Bu çerçevede bir sonuç çıktı. Bir sürpriz olarak değerlendirmiyorum" dedi. Samsun Milletvekili Haluk Koç’un ve kendisinin aldığı imza sayısını düşük bulduğunu, beklentilerinin altında bir sayıda kaldıklarını ifade eden Oran, şöyle devam etti:
"Ben bundan sonra siyaseti CHP’de yapacağım. CHP’nin daha da güçlenmesi, en kısa zamanda iktidara gelebilmesi için bu çalışmaları yapacağım. En önemli irade kurultay iradesidir. Delegelerin verdiği kararı saygıyla karşılıyorum. Bundan sonra genel başkanımıza, bugün parti yönetimine seçilecek arkadaşlarımıza her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Biz örgütümüzün, delegelerimizin her zaman yanında olacağız. Önümüzdeki yerel seçimde, ondan sonraki genel seçimde daha önce söylediğim gibi AKP’yi muhalefete oturtmak, CHP’yi iktidara getirmek için elimizden gelen her türlü gayreti, çabayı sürdüreceğiz." Bir gazetecinin Genel Başkan Deniz Baykal’ın seçimin ardından yaptığı teşekkür konuşmasında "herkesin sonuçtan ders çıkarması gerektiğini" ifade ettiğini hatırlatması üzerine Oran, "Mutlaka çıkarılacak dersler vardır, doğrudur. Ama ben önümüze bakıyorum. Sonuçtan ders alarak gelecekte daha iyi neler yapılabilir, onlara bakmak lazım. Tabii ki benim için önemli bir tecrübedir, ama geleceğe bakmamız lazım. Bizim için yarın var, artık geçmişi geride bırakmamız lazım" diye konuştu.

-"İDDİANIZ DEVAM EDECEK Mİ?"-
Oran, "Genel başkan adaylığı iddianız devam edecek mi?" sorusunu yanıtlarken de "Bu sadece benim iddiam değil. Delegede öyle bir irade olursa -ki bu süreç başladı zaten- bu irade devam ederse örgütümüzün önümüzdeki döneme ilişkin görev talebi devam ederse tabii ki o yolda devam edeceğim. Ama önümüzde yerel seçimler, sonra genel seçim var. Partimizin yerel seçimlerden güçlü çıkması, sonra iktidar olması gerekiyor. Sonuçta mevcut yönetime destek vermemiz gerekiyor. Bu desteği vereceğiz" dedi.
Parti yönetiminin yerel seçimlerde kendisine bir adaylık önerisinde bulunması durumunda tavrının ne olacağının sorulması üzerine de Umut Oran, bunları konuşmak için çok erken olduğunu belirterek, "Ben genel anlamda CHP’nin iktidar olması gerektiğini düşünüyorum. Çalışmalarımı genel anlamda da bu çerçevede yürüteceğim. Partimiz nasıl iktidara gelebilir, örgütümüz nasıl daha güçlenebilir, ben bu çerçevede çalışmaya devam etmek istiyorum. Yerel bir görevden ziyade genel anlamda çalışmalarıma devam edeceğim" karşılığını verdi.

milliyet



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,915 µs