En Sıcak Konular

Erdoğan’dan ek süre işareti

27 Nisan 2008 19:02 tsi
Kapatma davasıyla ilgili soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, Bahçeli’nin ‘kesinleşmiş mahkeme kararı’ formülüne olumlu baktıklarını ama değişiklik için karar veremediklerini belirterek, ek süre isteyebileceklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 23 Nisan Resepsiyonu’nda dile getirdiği, parti kapatmalarına yönelik davalar için “kesinleşmiş mahkeme kararları” formülü konusunda, “Var olan süreç içerisinde böyle bir adım atmanın doğru olup olmadığı konusunda henüz bir karar vermediklerini” söyledi.

Erdoğan, dün Türkiye-Suriye Ekonomi Forumu Birinci Toplantısı’na katılmak üzere Suriye’ye hareketinden önce, Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi.

Bahçeli parti kapatmalarıyla ilgili dava açılabilmesi için iddialar konusunda en az “kesinleşmiş mahkeme kararı” bulunması koşulunu öngören bir değişiklik önermişti. Bu formülü “olumlu gördüğünü” belirten Erdoğan, şunları söyledi:

“Var olan süreç içerisinde böyle bir adım atmanın doğru olup olmadığı konusunda henüz bir karar vermedik, sürece yönelik olarak da milletvekilleriyle yapılan toplantılar devam ediyor. Önümüzdeki hafta toplantılardan sonra savunmaya yönelik adımı atıp atmamaya karar vereceğiz. Bunun sonucunda süreci hızlandırma konusunda karar vereceğiz.”  Erdoğan, “Süreci hızlandırmaktan ek süre talebini mi kastediyorsunuz” sorusuna, “evet” yanıtını verdi.

Erdoğan’ı, Esenboğa Havalimanı’nda Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Ankara Merkez Komutanı Tuğgeneral Naci Özdemir ve Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz uğurladı. Erdoğan ile birlikte Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ile Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de Şam’a gitti.

milliyet



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,138 µs