En Sıcak Konular

Erdoğan'a "AYAK" Tepkisi Sürüyor

27 Nisan 2008 18:01 tsi
Erdoğan'a Erdoğan'ın 1 Mayıs Taksim mitingini anlatırken söylediği, "Ayakların başları yönettiği yerde kıyamet kopar" sözlerine, tepki yağıyor. İşte kısa kısa yazarların tepkileri...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutlamak isteyen işçi örgütlerinin talebine ilişkin yaptığı, "Ayakların başları yönettiği yerde kıyamet kopar" şeklindeki açıklamasına tepkiler sürüyor. Gazeteci ve aydınlar, gazetelerdeki köşelerinden Erdoğan'ın sözlerini sert bir dille eleştirdi.

Konuyla ilgili yazı yazan Murat Belge, Cengiz Çandar ve Ahmet Altan'ın yorumları özetle şöyle:

Belge: Pervasızlık

Murat Belge, "Şaşırtıcı bir pervasızlık" başlıklı yazısında şunları söyledi:
"Asıl şaşırtıcı bulduğum, bu ayrımı yapmasından çok, bunu böylece dile getirmekteki pervasızlığı. AKP, kendine 'muhafazakâr demokrat' sıfatını uygun görmüştü. Buradaki asıl sıfat 'muhafazakâr' olunca, onu izleyecek 'demokrat'ın akıbeti her zaman, her yerde, şüphelidir. 'Ayaklar baş oldu' edebiyatı, o 'demokrat'ın sınırlarını bir kere daha gösterdi."

Çandar: Siyasi kusur

"Feci bir siyaset kusuru" başlıklı köşesinde Erdoğan'ın sözlerini eleştiren Cengiz Çandar ise şu yorumu yaptı:
"Tayyip Erdoğan, büyük bir 'siyasi kusur' işlemiştir. İşçi sınıfına 'ayaktakımı' nitelemesi, 'elit' tarafından yapılsa bunun bir 'ideolojik anlamı' olabilir ama bu, Tayyip Erdoğan tarafından yapılıyorsa feci bir 'siyaset kusuru'na işaret eder.
23 Nisan'dan 1 Mayıs'a, bu ülke insanlarına 'gergin bayramlar' yaşatmamak bir yönetim sorumluluğudur ve şu dönemde, ne yazık ki, Türkiye'de 'birleştirici, hoşgörülü, esnek' ve 'başarılı' bir yönetimin, hüküm sürdüğünden söz edebilecek durumda bulunmuyoruz..."

Altan: Ayak görüyor

Gazeteci yazar Ahmet Altan da, "Siz tarihi bir okuyun" başlıklı yazısında, Erdoğan'ın sözlerini sert bir dille eleştirdi. Altan, şöyle dedi:
"Başbakan'a baksanıza. İşçilere 'ayak takımı' dedi çıktı işin içinden. 'Ayaklar baş olursa' çok kötü olurmuş. Bunu söyleyen Başbakan'ın iktidarına da 'Cumhuriyetin elitleri' aynı klişeyle, 'ayaklar baş oldu' diye karşı çıkıyorlar. Herkes birbirine baktığında 'ayak' görüyor demek ki...
Kendisi de baş oluyor. Çok 'baş' var ama hepsi de 'ayaksız' olduğundan bir yere gidemiyoruz zaten. Siz tarihi bir okuyun. Tarih, 'baş olan ayakların' hikâyesidir. Ayakların 'baş' olmasından bir zarar gelmez, insanlık öyle ilerliyor."

aktifhaber



Bu haber 465 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,582 µs