En Sıcak Konular

'Söz hakkımız gasbedildi'

27 Nisan 2008 16:43 tsi
CHP’nin 32. Olağan Büyük Kurultayı'nda resmi adaylık için bir imza bulabilen Ayhan Yalçınkaya, kurultayda kendilerine söz hakkı verilmemesine tepki gösterdi.

CHP'de genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan ancak gerekli imzayı bulamayan Parti Meclisi eski üyesi Ayhan Yalçınkaya, düzenlediği basın toplantısında, Kurultay salonunda bir mevzi ele geçirme savaşı yapmadıklarını savundu. Yalçınkaya, “Dün kürsüden kurultay delegasyonuna ve CHP tabanına neden aday olduğumuzu açıklamak istedik. Bu bir tüzüksel haktı. Ancak kutsal olan söz hakkını kullanamadık. O hakkı kullanmamız gerekiyordu. O hakkın gasp edilmemesi gerekiyordu” dedi.

Yalçınkaya, kurultayda söz hakkı verilmemesine ilişkin eleştirilerini şöyle dile getirdi :

“Genel merkezin çalışma programını kabul etmeyen ve gerekçelerini kurultayda açıklamak üzere muhalefet şerhi koymuş bir Parti Meclisi üyesi olarak bana söz verilmemesi doğru bir olay olmamıştır. Hem söz verilmeyip ardından da 'ya ne yapalım, başvurusu yoktur” denilmesi de şık olmamıştır. Biz konuşma talebimizi Başkanlık Divanı kurulur kurulmaz verdik. Yani ilk konuşma talebinde bulunan Parti Meclisi üyelerinden bir biriydim. Ancak o konuşma talebi uygun görülmedi. Ardından herkesin gözü önünde yeterlilik önergesiyle ilgili aleyhte söz talep ettik. 'Aleyhte söz talep eden olmamıştır' denilerek 5 dakikalık bir konuşma hakkı dahi gasp edilmiş oldu. Dolayısıyla 'Başvurusu, dilekçesi yoktu' gibi alaturka söylemler CHP’de önemli görevler yapmış insanlara yakışmıyor.”

CHP’DE ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Yalçınkaya, CHP’de yeni hareketlerin de filizlenmeye başladığını da iddia etti. “Artık CHP’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyen Yalçınkaya, “Çünkü artık bir kuşak kendi örgütlülüğünü hazırlıyor, bir kuşak CHP’nin kaderine, Türkiye’nin kaderine hükmetmeye geliyor” diye konuştu.

Kendilerinin hiç kimsenin yandaşı olmadığını bildiren Yalçınkaya, “Bu partinin sade üyeleri olmaktan şeref duyduk. Partinin içinde bugünü değil, yarını kuracak bir hareketiz. Seçilmiş olan yeni genel başkan Deniz Baykal’a buradan tekrar başarılar diliyoruz. 2009’da CHP’nin yerel seçimlerde birinci parti çıkması için elimizden ne geliyorsa bunu sonuna kadar yapmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. CHP kişilerden önemlidir. CHP bugün burada oturanlardan, bugün seçilmiş genel başkandan da önemlidir” dedi.

star



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,088 µs