En Sıcak Konular

PKK yer değiştirirken mayın döşüyor !

27 Nisan 2008 14:32 tsi
Havaların ısınmasıyla birlikte teröristler, saklandıkları mağaralardan çıkarak yer değiştirmeye başladı.

Güvenlik güçlerinin takibini zorlaştırmak isteyen teröristler, geçtikleri güzergahlara ise mayın döşüyor. Nisan ayında şehit düşen 10 güvenlik görevlisinin 6'sı terör örgütü PKK'nın döşediği mayınlar sonucu hayatını kaybetti.

Terör örgütüne yönelik güvenlik güçlerinin bölgede başlattığı geniş çaplı operasyonlar hava destekli sürüyor. Tunceli ve Şırnak kırsalında yoğunlaşan operasyonlarda, zaman zaman teröristlerle sıcak temasın yaşandığı belirtiliyor. Bölgenin güvenlik güçleri tarafından ablukaya alınması teröristleri zor durumda bıraktı. Saklandıkları sığınaklardan kaçan teröristler, geçiş noktalarına patlayıcı tuzağı kurmaya devam ediyor.

Özellikle Karadeniz'e sızmaya çalışan teröristleri takibe alan Mehmetçiğin en büyük sorunu mayınlar. Güvenlik güçleri, amonyum nitrat karışımlı kurulan tuzakları belirleyip imha etmeye çalışıyor. Bu fırsattan istifade eden teröristler ise sürekli yer değiştiriyor. Araziyi mayın tarlasına çeviren terör örgütü, 5 hafta içinde 83 mayın tuzağı kurdu. Bu tuzakların üçte ikisini güvenlik güçleri bularak imha etti.

Genelkurmay Başkanlığı'nın verilerine göre, teröristler, 19-25 Nisan 2008 tarihleri arasında toplam 21 patlayıcı madde ve mayın kullanma olayı gerçekleştirdi. Bu tuzakların 14'ü patlama gerçekleşmeden etkisiz hale getirilirken 7'si teröristler tarafından patlatıldı. Mayın patlamaları sonucu son bir hafta içinde 5 güvenlik görevlisi şehit düşerken 3 kişi de yaralandı.

Patlama gerçekleşmeden etkisiz hale getirilen 14 olayda ele geçirilen patlayıcı madde cins ve miktarları şöyle: 8.5 kilogram TNT, 4 kilo C-4 plastik patlayıcı, 28 kilo amonyum potasyum nitrat, 1 adet tuzaklanmış mühimmat. Teröristlerce gerçekleştirilen 7 olayda kullanılan patlayıcı madde miktarı tahminen 26 kilogram muhtelif patlayıcı ve 2 adet mayın.

Terörle mücadelede nisan ayında 10 güvenlik görevlisi şehit olurken; bunların 6'sı teröristlerin döşedikleri mayınların patlaması sonucu hayatını kaybetti. Güvenlik güçlerinin terör örgütüne yönelik nisan ayında yaptığı operasyonlarda ise 27 terörist ölü, 15 terörist sağ, 11 terörist teslim olmak üzere toplam 53 terörist etkisiz hale getirildi.

aktifhaber



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,782 µs