En Sıcak Konular

Ev almanın tam zamanı!

27 Nisan 2008 13:04 tsi
Konuttaki durgunluk, tüketici için bir fırsat olabilir. Fiyatlarda artış olmadığına, hatta bir düşme eğilimine dikkat çeken uzmanlar 'Şimdi alın' diyor.

Türkiye Hazır Beton Üreticileri Birliği Başkanı Ayhan Paksoy, konutta iki tüketici olduğunu, yatırım amaçlı konut alan kişilerin, bu dönemde gayrimenkulun iyi bir yatırım aracı olmayacağını düşünmeye başladıklarını ifade ediyor.

Paksoy'a göre konutu kiradan kurtulmak için alacak olanlar için ise bu bir fırsat. Garanti Mortgage Genel Müdürü Cemal Onaran da ödeme koşullarının kolaylaşmasıyla konut almanın tam zamanı olduğunu söylüyor. Fiyatların düşme trendine girdiğini belirten Emlakium Yönetim Kurulu Başkanı Resul Medin de "Gayrımenkul riskin en düşük olduğu yatırım aracıdır. Şu anda çok uygun fiyatlı ve ödeme kolaylığı sağlayan projeler var. Doğru projeyi bulan tüketiciler beklemesinler" diyor.

TANITIM ATAĞI
Kiradan kurtulmak isteyen kesimi eskisinden daha çok dikkate alan firmalar, onların alım gücünü göz önüne alan düzenlemeler yapmaya yöneldi. Firmalar kişiye özel ödeme planı hazırlıyor. Bununla birlikte bilgilendirme çalışmalarını da artırdı. Soyak iki ay önce çağrı merkezini devreye sokarken, Garanti Mortgage da 444 EVİM hattını açtı. Cemal Onaran, bu yıl 80 bin çağrı beklediklerini ve 2000 konut kredisi kullanımına ulaşmayı hedeflediklerini belirtiyor.

YATIRIMCI SATIYOR
Parasını uygun maliyetli konut yatırımlarında değerlendiren yatırımcıların ise devir işlemlerini hızlandırdıkları görülüyor. Konut projelerine topraktan girerek prim yapan yatırımcılar, sahibinden.com, mynet gibi sitelere ilanlar vererek bir an önce birikimi nakde çevirmek istiyor. Bu eğilimin bir süre sonra konut fiyatlarını düşürmesi bekleniyor. Resul Medin, güvenilir projelerden yatırım amaçlı alanların teslime yakın sattıklarında yüzde 40'a yakın prim yaptıklarını ifade ediyor.

 

bugün




Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,612 µs