'Feminist DARBE!..' | " /> 'Feminist DARBE!..' | "/>

En Sıcak Konular

'Feminist DARBE!..'

27 Nisan 2008 13:01 tsi
'Feminist DARBE!..' İspanya’nın hamile Savunma Bakanı’nın ordu bilgisayarlarından magazin ve spor sitelerine girişi yasaklaması üzerine askerler “Biz çocuk muyuz? Bu feminist bir darbe” diyerek ayağa kalktı.

İspanya’da göreve getirilmesi büyük tartışma koparan yedi aylık hamile Savunma Bakanı Carme Chacon ile bakanlık ve ordunun erkek çalışanları arasındaki gerilim giderek artıyor. Chacon’ın bakanlık ve ordu bilgisayarlarından spor ve eğlence sitelerine erişimi yasaklaması üzerine askerler “Biz çocuk değiliz, bu feminist bir darbe” diyerek ayağa kalktı. Yasaklanan siteler arasında popüler spor siteleri La Marca ve AS ile magazin sitesi Interviu bulunuyor. Tepkiler üzerine bakanlık “Askerler mesai zamanında saatlerce çıplak kadın fotoğrafları olan sitelere ve spor sitelerine giriyor. Bazen iş için internete erişmek imkansız hale geliyor” savunması yaptı.

Kadın çalışanlara yasak yok

Haksızlığa uğradıklarını düşünen erkek çalışanlar ise isyanlarda. Askerler, “Bakan bize çocuk gibi davranıyor. Ne zaman hangi işin yapılması gerektiğini biliriz” dedi. Askerler sadece erkeklerin girdikleri sitelerin yasaklanmasına da tepkili... Ordu Çalışanları Sendikası, “Ordudaki bazı kadın çalışanlar da bütün gün alışveriş ve magazin sitelerine giriyorlar. O siteler konusuhda neden önlem alınmıyor? Bu karar cinsel ayrımcılıktır” dedi.

AMACI ORDUDAKİ “MAÇO” YAPIYI YIKMAK

Chacon üç hafta önce göreve getirildiğinde bütün ülkede “kadından savunma bakanı olur mu” tartışması başlamıştı. İspanyol basınına göre, Chacon bu ilk icraatıyla hem kendini eleştirenlere karşı güç gösterisi yapıyor hem de ordu ve bakanlık içerisindeki “maço yapıyı” kırmaya çalışıyor.

vatan



Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,050 µs