ABD saldırısı uzak bir ihtimal! | " /> ABD saldırısı uzak bir ihtimal! | "/>

En Sıcak Konular

İran: ABD saldırısı uzak bir ihtimal!

27 Nisan 2008 12:48 tsi
İran: ABD saldırısı uzak bir ihtimal! İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, İran'a karşı ABD saldırısını "uzak bir ihtimal" olarak gördüklerini söyledi.

Hüseyni, haftalık basın toplantısında, Amerikalı yetkililerin İran karşıtı açıklamalarının hatırlatılması üzerine, ABD'nin Irak ve Afganistan'da birçok sorunla karşı karşıya olduğunu ve ülke içinde de çok sorunu bulunduğunu belirtti.

"Mevcut koşullar göz önüne alındığında, ABD'nin böyle tehlikeli bir alana girme ihtimalini çok uzak görüyoruz" diyen Hüseyni, Amerikalı yetkililerin de "böyle bir saldırının hem bölge hem de dünya için tehlikeli sonuçlar ortaya çıkaracağını söylediklerini" kaydetti.

-NÜKLEER PROGRAM-

Batılı ülkelerle krize yol açan nükleer program konusuna da değinen Hüseyni, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Başkan Yardımcısı Olli Heinonen'in bu hafta yine İran'a geleceğini bildirdi.

Heinonen'in ziyareti konusunda kesin tarih vermeyen Hüseyni, UAEK ile işbirliğini Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması (NPT) çerçevesinde sürdüreceklerinin altını çizdi.

Müzakereye her zaman açık olduklarını söyleyen Hüseyni, "UAEK'ye, gündeme getirmek istedikleri her konunun incelenmesine fırsat vermeye hazır olduğumuzu da ilettik" dedi.

UAEK Başkan Yardımcısı Olli Heinonen, geçen hafta başında Tahran'da iki gün boyunca İranlı yetkililerce görüşmeler yapmıştı.

UAEK sözcüsü Melissa Flemin, görüşmelerden sonra, İran'ın, nükleer silah yapmaya çalıştığı yönündeki iddiaları araştırması için UAEK ile işbirliğini kabul ettiğini açıklamış, UAEK Başkanı Muhammed El Baradei de İran'ın kararının "dönüm noktası" olduğunu söylemişti. 

haber7



Bu haber 370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,500 µs